Thomas te Raaij (vrije trap)
50'

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse K

23 april 2013 19:00

Kampioenskandidaat Scharn kwam vandaag op bezoek, twee dagen voor onze belangrijke bekerwedstrijd. Voor de tegenstander was juist deze wedstrijd belangrijk, omdat ze nog meedoen voor het kampioenschap en daarin de beste papieren hebben. Met 11 man hebben we ons best gedaan, maar na een kwartier voetbal bleek al dat er vandaag weinig te halen is. Complimenten zijn er opnieuw, ook van de tegenstander, voor ons sportieve gedrag en het blijven voetballen terwijl er al een flinke achterstand op het scorebord stond. Top gedaan!

Martijn krijgt rust voor de halve finale van donderdag, terwijl Rein Vos en Jordy nog altijd geblesseerd zijn. Met Luuk nog éénmaal in de goal hebben we precies 11 spelers vandaag. Mocht er iemand geblesseerd raken staat de E1 te trainen en kunnen we snel handelen. Het blijkt achteraf niet nodig. De warming-up wordt professioneel opgepakt door de spelers en aanvoerder Thomas voelt zich geroepen om de keeper in te trappen bij afwezigheid van Trainer Teun (werken) en bij afwezigheid van reservespelers. Wat een professionals!

De wedstrijd zelf was welgeteld drie minuten spannend. Toen kwam Scharn uit de eerste de beste aanval op een 0-1 voorsprong. Een corner zorgde nog bijna voor de gelijkmaker, maar Jochem schoot de bal over. Daarna ging het snel, zowel met het balletje dat de tegenstander liet rondgaan als met de score. Een vrije trap werd buiten het bereik van Luuk in het doel geschoten en even later liet Bas zijn man wegdraaien en die schoot tegen de lat. De rebound werd alsnog binnen gewerkt; 0-3 na 12 minuten. Toch bleef SV Budel hard werken en bij het (sporadische) balbezit de bal voorzichtig rondtikken. Na 16 minuten schoot Youri ons naar een 1-3 achterstand met een schitterend schot. De 1-4 werd een paar minuten later binnengekopt uit een corner, wederom een mooi doelpunt van onze tegenstander uit Maastricht.

Na rust stond er een ander elftal. De tegenstander geloofde het allemaal wel, maar wij hadden in de rust toch wel wat complimenten gekregen en ook een paar tips. De complimenten voor het harde werken en het proberen te voetballen en de tip was nog net iets korter te dekken. In de tweede helft waren we zowaar de bovenliggende partij. Scharn liet ons voetballen en helaas konden we geen doelpunt maken, maar het veldspel was goed te noemen. Toch was het een schitterende solo die Scharn op 1-5 bracht, maar de koppies gingen niet hangen, de spelers bleven positief naar elkaar toe en we bleven opnieuw voetballen. Aanvoerder Thomas te Raaij schoot een vrije trap via de stofwolk in het doelgebied binnen en bracht de stand op 2-5. Dichterbij kwamen we niet, maar de tegenstander liep ook niet uit. De tweede helft hadden we dus gelijkgespeeld tegen deze (terechte) bijna-kampioen.

Wij tevreden met het veldspel dat ons komende donderdag naar de bekefinale moet gaan leiden, de tegenstander blij met de drie punten in de competitie en in een uiterst sportieve wedstrijd gingen de punten terecht mee naar Maastricht. En nogmaals, opnieuw complimenten van de tegenstander. Een mooie opsteker en donderdag in Maasgouw gaat het gebeuren. We gaan na één jaar afwezigheid opnieuw voor een bekerfinale op 11 mei 2013. We gaan in ieder geval alles geven!