84'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse C

24 maart 2013 14:30

Graaf, R.J. de

SV Budel heeft tegen koploper FC Oda voor een forse stunt gezorgd in de 3e klasse C. Er werd door het team van Ralf de Haas eindelijk weer eens uit het juiste vaatje getapt en de supporters die het koude weer getrotseerd hadden, werden getrakteerd op een voetbalmiddag waarin SV Budel met een gezonde portie inzet en fris en aanvallend voetbal de drie punten in eigen huis wist te houden. Roel Duisters was de absolute man of the match met drie assists en een doelpunt.

Na het puntverlies tegen Helmondia van afgelopen week moest er tegen FC Oda gewonnen worden om niet in een degradatiestrijd te geraken. Roy Claassen was er niet bij vanwege een blessure en Dennis Verstraeten stond daarom aan de linkerkant van de aanval. Erik Hovens (SV Budel 2), Jasper Beerten (A1) en debutant Milan Staals (A1) begonnen op de bank.

SV Budel begon verrassend goed aan de wedstrijd en ging al vroeg druk zetten op de onzeker ogende verdediging van FC Oda. Dit resulteerde meteen in een aantal kleine kansjes, maar na 15 minuten leverde het ook een doelpunt op. Een voorzet van een sterk spelende Stijn Beerten kwam vanaf de linkerkant voor de goal en werd door Roel Duisters met een halve omhaal opnieuw voor het doel gebracht. Steef Vasen won het kopduel van zijn directe tegenstander en bracht SV Budel op een verdiende voorsprong. SV Budel wist meer kansen op te zetten, maar vergat deze te promoveren tot een doelpunt. De trainer van FC Oda greep al vroeg in door na ruim een half uur zijn eerste wissel toe te passen. Vanaf dat moment leek FC Oda beter in de wedstrijd te komen, maar tot kansen kwamen de bezoekers niet.

In de tweede helft leek SV Budel niet zo voortvarend te starten als voor rust en FC Oda liet zien dodelijk te zijn in de omschakeling. Een klein foutje leverde FC Oda een kans op die door de spits meteen afgemaakt werd; 1-1. De volgende tegenvaller was de blessure van Rik Bogers die zich noodgedwongen moest laten vervangen door Jasper Beerten. SV Budel leek kort van slag, maar besefte zich dat het de mouwen moest opstropen om drie punten af te dwingen. Na een uur spelen kwam SV Budel opnieuw op voorsprong. De voorzet kwam van de linkerkant van Roel Duisters die door zijn geblesseerde tegenstander even werd vrijgelaten. De 2-1 werd uiteindelijk bij de tweede paal gemaakt door Steef Vasen. Nadat debutant Milan Staals het veld mocht betreden nadat Bas van Dooren geblesseerd naar de kant moest, kwam SV Budel op een 3-1 voorsprong. Stijn Beerten bereikte met zijn ingooi Roel Duisters en die wist de bal bij Jeroen Bogers te krijgen die droog binnen schoot. Terwijl de spelers van FC Oda onderling meer en meer bezig waren met het spelniveau die bekritiseerd diende te worden, kwam de SV Budel-trein nu echt op stoom. Nadat Steef Vasen met een publiekswissel het veld had verlaten stoomde zijn vervanger Erik Hovens op de rechterkant op. De voorzet kwam terecht bij Roel Duisters die naar binnen trok en met zijn linkerbeen de 4-1 wist te scoren. Het enige smetje op de tweede helft was de gele kaart van Stephan Lammers die hem een schorsing oplevert.

Een gedreven SV Budel zoals de fans het graag zien. Als de spelers het kunnen opbrengen om elke week zo een teamprestatie op de mat te leggen, kan er nog vanalles gebeuren in deze klasse. Volgende week zijn er twee thuiswedstrijden met Pasen om te laten zien of de lijn wordt doorgetrokken. Op zaterdag wordt Merefeldia ontvangen (aanvang wedstrijd: 18.00 uur) en op paasmaandag komt IVO op bezoek (aanvang: 14.30 uur). We hopen op beter weer en veel fans.

Opstelling SV Budel: Don Driessen, Michiel Henkelman, Bas van Dooren (74' Milan Staals), Mikel de Windt, Stijn Beerten, Rik Bogers (55' Jasper Beerten), Jeroen Bogers, Stephan Lammers, Roel Duisters, Steef Vasen (81' Erik Hovens) en Dennis Verstraeten.