...

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse C

25 november 2012 14:30

Sijben, F.H.E.

SV Budel wist voor de tweede week op rij een prima teamprestatie af te leveren op het tijdelijke hoofdveld in Budel. Met veel inzet en bezieling werd subtopper Blerick met 3-2 verslagen. Voor rust kwam SV Budel nog op een 0-1 achterstand, maar in de eerste twintig minuten na rust werd de achterstand omgebogen door doelpunten van Maarten Henkelman, Leon van Exel en Rik Bogers. Uiteindelijk werd het nog 3-2, maar wist SV Budel wel weer eens te winnen!

Vanaf de eerste minuut was SV Budel de bovenliggende partij met enkele kleine kansen tot gevolg. De grootste kans was voor Steef Vasen die oog in oog met de Blerickse doelman niet rustig genoeg wist te blijven. Aan de andere kant moest Don Driessen een enkele keer ingrijpen als de spitsen van Blerick in stelling gebracht werden. Terwijl de mensen langs het veld aan het wachten waren op de verdiende voorsprong voor SV Budel, was het Blerick dat na een half uurtje op voorsprong kwam. Een aanval door het midden werd knap in het dak van het doel van SV Budel geschoten. Blerick ging met een 0-1 voorsprong rusten.

Meteen na rust stelde SV Budel orde op zaken. Na 48 minuten was het Maarten Henkelman die na een pass van Rik Bogers de gelijkmaker wist aan te tekenen. SV Budel had Blerick nu in een houtgreep en ging op zoek naar de voorsprong. Waar de van een schorsing teruggekeerde Leon van Exel ijverig op zoek ging naar een doelpunt miste hij na 56 minuten de grootste kans op een voorsprong. Na een uur spelen leverde goed doorjagen van Steef Vasen balbezit op aan de rechterkant van het veld en bracht hij Leon van Exel in een ideale positie voor de goal en deze keer was het wel raak; 1-2. Amper afgetrapt kon Blerick wederom de bal uit het net halen. Een goede pass van de uitstekend spelende Maarten Henkelman zorgde ervoor dat slim doorgelopen Rik Bogers de 3-1 kon aantekenen. Blerick kwam na een knappe aanval een kwartier voor tijd wel terug in de wedstrijd, maar wist niet meer te scoren. Ook toen Dennis Verstraeten enkele seconde na zijn invalbeurt geblesseerd van het veld getrapt werd door een smerige overtreding, en SV Budel dus noodgedwongen verder moest met 10 man, hield het team van Ralf de Haas stand en zo was de vierde overwinning van dit seizoen een feit.

Wederom leverde SV Budel een prima teamprestatie af. De volgende stap is om als team een prima serie neer te zetten. Met nog 4 thuiswedstrijden voor de boeg is het doel om in deze wedstrijden 12 punten te halen. Met de mentaliteit en inzet van de afgelopen twee wedstrijden is dit zeker een haalbaar doel. Zondag speelt SV Budel tegen hekkensluiter Merefeldia. De wedstrijd zal nog altijd gespeeld worden op veld 3 en begint wederom op 14.30 uur.

Opstelling SV Budel: Don Driessen, Michiel Henkelman (46’ Ruben Barten), Mikel de Windt, Bas van Dooren, Stijn Beerten, Rik Bogers, Roy Claassen (75’ Tom Kooken), Maarten Henkelman, Steef Vasen, Leon van Exel (83’ Dennis Verstraeten) en Roel Duisters.