72'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse C

28 oktober 2012 14:30

Oppers, J.A.

Na het competitievrije weekend vorige week trad SV Budel vandaag aan tegen middenmoter Rood Wit ’62 in Helmond. Helaas werd de overwinning in de vorige speelronde thuis tegen Panningen niet doorgezet en werd er met lege handen teruggekeerd naar Budel. Voor het eerst officieel spelend in het nieuwe zwart-witte uittenue verloor SV Budel terecht met 2-0.

De eerste helft van SV Budel was ronduit zwak te noemen. De felheid en de wil om te winnen ontbraken vanaf het begin van de wedstrijd. Al in de eerste minuut mocht de spits van Rood Wit ’62 alleen voor keeper Don Driessen opduiken. Ondanks deze waarschuwing bleef Budel zwak verdedigen, waardoor de spits van de Helmonders in de negentiende minuut wederom alleen voor Don kon verschijnen. Dit keer miste hij niet: 1-0 voor Rood Wit ’62. Ondanks enkele goede mogelijkheden voor de Helmonders bleef deze stand tot de rust op het bord staan. Het enige verweer dat SV Budel hier in de eerste helft tegenover kon zetten was een mooi schot van Steef Vasen. Na een goede steekpass van Jeroen Bogers knalde hij de bal op de lat.

Na de pauze kwam SV Budel veel sterker uit de startblokken. Na vijf minuten leidde een goeie interceptie van Steef tot een grote kans die de gelijkmaker had moeten betekenen. Helaas legde hij verkeerd af op spits Maarten Henkelman, waarmee de kans verkeken was. De Budelnaren bleven druk zetten en kregen via Roel Duisters en Stephan Lammers twee goeie kansen, die helaas niet benut werden. Twintig minuten voor tijd verscheen Rood Wit ’62 pas voor het eerst op de helft van Budel, maar direct was het raak. Uit een vrije trap werd raak gekopt: 2-0. Budel gaf zich hierna niet gewonnen; na een knappe actie en voorzet van invaller Jasper Beerten schoot Maarten tegen een verdediger aan. Ook een scrimmage voor het doel van de Helmonders, waarbij de bal twee keer van de lijn werd gehaald, leidde niet meer tot de aansluitingstreffer.

Volgende week zondag 4 november om 14.30 uur staat de lastige thuiswedstrijd tegen het hoogstaande Blerick op het programma. De oranjehemden zullen de steun van de supporters goed kunnen gebruiken om de drie punten in een thuiswedstrijd opnieuw in Budel te houden. Tot zondag!

Opstelling SV Budel: Don Driessen, Michiel Henkelman, Bas van Dooren, Mikel de Windt, Stijn Beerten, Stephan Lammers, Rik Bogers, Jeroen Bogers (57’ Jasper Beerten), Steef Vasen, Roel Duisters (57’ Dennis Verstraeten) en Maarten Henkelman.