Budel verslaat koploper Merefeldia met 1-0

Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Budel heeft in een enerverende wedstrijd koploper Merefeldia hun eerste nederlaag toegebracht in deze competitie. Bij Budel ontbraken een aantal vaste waarden, ( Aanvoerder Rik, Rens, Wouter) waardoor trainer Erik van Rooy koos voor een andere speelstijl dan normaal gesproken. Met een vijfmans verdediging begon Budel aan deze wedstrijd om de snelle aanvallers van Merefeldia "het leven zuur te maken". Door deze aanpassing was er geen basisplek voor de creatieve spelers Finn Bogers en Jasper Beerten. Na een afwachtende beginfase was de eerste grote kans voor Budel, maar Jochem Spee kopte bij de 2e paal in het  zijnet.Net voor rust is het Koen Vos die, na een diepe bal, net niet goed genoeg de bal aan kan nemen en zo een mooie kans teniet laat gaan. Ruststand 0-0. Merefeldia wisselt in de rust eenmaal om op het middenveld meer controle te krijgen. Het eerste gevaar is na rust voor het doel van keeper Luuk Smolenaers van Budel, er ontstaat een scrimmage voor het doel, maar de verdediging kan het gevaar afwenden. Even later opnieuw een kans voor Merefeldia, maar de sterk spelende 19 jarige Finn Adams kan ingrijpen. Bij Budel komt Jasper Beerten in de ploeg voor Sem Janssen. Even later wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt, er ontstaat een opstootje, nadat Aaron Bastiaans ( oud profvoetballer)van Merefeldia een trap uitdeelt aan Finn Adams waar geen bal in de buurt is. Een belachelijke actie van deze Merefeldia speler, helaas ging dit voorbij aan de scheidsrechter, waar een donkerrode kaart niet misstaan had. Na een poosje wordt de wedstrijd hervat, en staan er nog 25 minuten speeltijd op het scorebord. In de 75e minuut is er een geweldige safe van keeper  Luuk nodig om Budel van een achterstand te behoeden. Jellle Martens komt in de ploeg voor Finn Adams, die veel hinder ondervindt van de smerige overtreding van Aaron Bastiaans, en Finn Bogers vervangt zijn broer Youri. Het spel golft in de laatste minuten op en neer, en in blessuretijd krijgt Budel loon naar werken. Het is Luc Nouwen die in de 96e minuut met een kopbal de sterk ingevallen Jasper Beerten de diepte in stuurt, en hij kan met een bekeken schot keeper Pim Feijen van Merefeldia verschalken. De ontlading is groot aan Budel zijde, en deze zege is een beloning voor de inzet die alle spelers van Budel deze middag op de mat hebben gelegd.