Rozenlaan 1
6163CP
GELEEN
tel. 046-4750535

SV Budel heeft vandaag een benauwde zege behaald tegen "laagvlieger " Lindenheuvel/Heibloem. Op het zonnige sportpark in het Limburgse land was Budel de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar een goed gegroepeerd spelend Lindenheuvel heeft het de oranje mannen erg lastig gemaakt. Bij Budel keerde Jochem en Youri terug in de wedstrijd selectie na hun rondreis door Azië, ze begonnen beide op de bank. Stan ontbrak nog ivm zijn blessure, en Rik Bogers maakte vandaag zijn eerste minuten weer in Budel 2 na een zeer langdurige blessure. Trainer v Rooij speelde vandaag weer in een 4-3-3 opstelling. Het eerste gevaar stichtte spits Wilgard Vos met een onderschepping, maar het lukte hem niet om de bal bij de vrijstaande Koen te krijgen. In de 22e minuut is het Koen die met een steekbal de mee opgekomen centrale verdediger Sepp probeert in stelling te brengen, maar zijn pass is net te hard. Een minuut later kopt Finn Adams net voorlangs ,  en weer een minuut later kan Koen de bal net niet binnenschieten. In de 26e minuut plots een fraaie aanval van de tegenstander, maar keeper Luuk laat zijn klasse zien met 2 prima reddingen. Aan de andere kant  krijgen Jelle Martens en Wilgard Vos nog schietkansen, maar beide schoten gaan naast. Ruststand 0-0.
Trainer van Rooij wisselt in de rust Wilgard en Jelle (blessure) voor Sem Jansen en Youri Bogers. In de 52e minuut is er een kans voor Finn Bogers, maar zijn schot gaat ver naast. Budel blijft aanvallen, zet hoog druk en het tempo wordt opgeschroefd. In de 61 minuut krijgt Budel een penalty, na een overtreding op Koen. Jasper mag aanleggen, maar zijn harde knal gaat tegen de lat. Even later een kans voor Youri, maar zijn schot gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Jochem komt in de ploeg voor Thijs, waardoor Sepp naar het middenveld verhuist om nog meer druk uit te gaan oefenen op de tegenstander. In de 83e minuut kopt Jochem net naast, even later redt de keeper van Lindenheuvel na een hard schot van Youri. Lindenheuvel gaat steeds meer tijd trekken, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd krijgt Budel toch loon na werken. Sepp gaat op links goed door, en zijn afgemeten voorzet kan door Koen worden binnen getikt. De vreugde is groot bij Budel, eindelijk is daar het lang verwachtte doelpunt. Ries Meijer (JO19-1) maakt in blessuretijd nog zijn debuut voor Budel, hij vervangt Jasper Beerten. Even later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer , en haalt Budel opgelucht adem. 3 zwaarbevochten punten in de pocket, op naar volgende week . Tegenstander is dan fc Maasgouw, dat nog volop in de strijd is om de 2e periode titel te pakken. Maar Budel, dat weer redelijk compleet begint te raken, zal er alles aan doen om ook hun op een nederlaag te trakteren.