Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Budel heeft met enig fortuin een 3-2 overwinning geboekt tegen HEBES. Daar waar Budel in de 1e  helft heer en meester was, was dat in ee 2e helft een ander verhaal. Budel begon ijzersterk, en kwam in de 2e minuut al op voorsprong, nadat Koen Vos met een volley de bal hard binnenschoot na een afgemeten voorzet van Jasper Beerten. Budel bleef zeer dominant spelen, Koen (10e min)  zijn inzet gaat rakelings , voorlangs, kopbal Rik (13e min) wordt met een prima reflex van de keeper van HEBES onschadelijk gemaakt, kopbal van Finn Adams gaat rakelings voorlangs (14e min). In de 15e minuut opnieuw een prima volley van  Koen Vos, maar ditmaal gaat zijn inzet recht in de handen van de keeper van HEBES. Hierna wordt het spel van Budel slordiger, te snel wordt de lange bal gehanteerd, waardoor er onnodig veel bal verlies wordt geleden. Net voor rust komt Budel toch zeer verdiend op een 2-0 voorsprong , Youri Bogers onderschept de bal, speelt op links Koen aan, en die passeert 2 man in het 16 meter gebied en schiet in de verre hoek binnen. HEBES wisselt in de rust eenmaal. De eerste dreiging in de 2e helft is van de bezoekers, maar het harde schot beland in de handen van Luuk Smolenaers. Budel komt in de 51e minuut op een 3-0 voorsprong, Youri Bogers speelt zichzelf knap vrij en met een diagonaal schot in de verre hoek laat hij de goalie van HEBES totaal kansloos. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Finn Bogers en Stef vd Kruijs komen in de ploeg voor de aangeslagen Luc Nouwen en Thijs v Geldorp. HEBES gaat dominanter spelen,  gaan meer risico nemen en al snel leidt dit tot resultaat (3-1). Even later krijgt Budel een penalty na een handsbal, maar ook de 5e penalty van dit seizoen wordt jammerlijk gemist, ditmaal door Sepp Aendekerk Bas Bergmans komt voor Jasper Beerten in de ploeg. Met nog 10 minuten te spelen komt HEBES helemaal terug in de wedstrijd, het scoort de 3-2 na niet goed ingrijpen in de verdediging. Jeugdspeler Ries Meijer komt in de ploeg voor aanvoerder Rik Bogers. HEBES gaat met lange ballen alles of niets spelen, neemt risico's, en dat levert ze al snel een gele prent op. Budel krijgt net voor tijd een vrije trap net buiten de 16,, maar de inzet van Youri Bogers wordt onschadelijk gemaakt door de prima keeper van HEBES. Net voor tijd krijgt HEBES een enorme kans op de 3-3, maar de bal gaat rakelings naast. In de laatste minuut krijgt Budel nog een grote kans, Youri zet zijn broertje Finn alleen voor de keeper, maar nadat hij deze omspeelt heeft, kan hij net niet afwerken. Even later het bevrijdende laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Opnieuw 3 punten in de pocket, maar het was zwaar halen deze middag op het sportpark in Budel.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, de spelers krijgen van trainer Erik een weekje rust, en daarna zal de focus vol op de 2e plaats gaan in de competitie, waardoor de na competitie een feit zou zijn.