Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Budel heeft een dikverdiende 2-1 overwinning geboekt tegen Schinveld. In de 1e helft was Budel heer en meester, en mocht de tegenstander van geluk spreken dat het met rust geen 3-0 of 4-0 stond. Budel speelde in een hoog tempo , en creëerde veel kansen. Het ontbrak bij Budel een beetje aan geluk, zo gingen schoten net naast, en een vlammend afstandsschot van Youri Bogers belandde op de kruising. Toch ging Budel met een 1-0 voorsprong de rust in, het was Rik Bogers die de 1-0 binnenschiet nadat Luc Nouwen stuit op de keeper, en Rik de afvallende bal beheerst binnen knalt. Na rust dezelfde 11 spelers bij sv Budel. Schinveld heeft handen en voeten nodig om de dadendrang van Budel te stoppen, en dat levert ze al snel 2 gele kaarten op. Opnieuw zijn er kansen voor Budel, zo bediend Youri Bogers zijn broertje Finn, maar zijn schot gaat rakelings voorlangs. Tot de 70e minuut staat de verdediging van Budel, onder leiding van Daan en Jochem, goed, maar dan moet keeper Luuk Smolenaers tot twee keer toe ingrijpen op kansen van Schinveld. Maar even later staat het toch verdiend 2-0, het is uitblinker Youri Bogers die vanaf de 16 scoort. Niet veel later wordt een doelpunt van Koen Vos afgekeurd na vermeend hands. Wedstrijd beslist zou je denken, maar uit het niets staat het even later 2-1 nadat een afgeweken schot zomaar achter keeper Luuk ligt. In het laatste kwartier speelt Schinveld alles of niets, lange ballen naar voren is hun enige optie om gevaar te stichten. Maar de kansen zijn in de snelle omschakeling voor Budel,maar Luc Nouwen en de ingevallen Cody van Rooy missen jammer genoeg . Het blijft billen knijpen, maar even later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en zijn de eerste 3 punten binnen. Na afloop is het nog lang gezellig tijdens de seizoens opening in de kantine, en aansluitend op Weert kermis.