Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Budel heeft afgelopen zondag een zeer overtuigende zege geboekt tegen fc Maasgouw. Daar waar Maasgouw nog een kansje had op de periode titel, was het Budel dat " de lakens uitdeelde " deze zondagmiddag. Budel speelde een zeer sterke 1e helft, waar het Maasgouw totaal kansloos liet. Met de teruggekeerde Jochem en Youri in de basis speelde  Budel in de 1e helft misschien wel de beste helft van dit seizoen. Een zeer offensief spelend Budel dicteerde vanaf minuut 1 de wedstrijd en dit had al snel resultaat. In de 10e minuut opende de sterk spelende rechtsbuiten Jasper Beerten de score met een hard schot na voorbereidend werk van spits Wilgard Vos. Vier minuten later was het opnieuw Jasper die scoorde na een fraaie aktie ( panna) , zijn schot ging onhoudbaar in de linker benedenhoek binnen. Budel bleef zeer dominant spelen, en de kansen stapelde zich op. Volley Wilgard Vos recht op de keeper, kopbal Koen net over, schot Finn Bogers net over, Ingestuurde vrije trap kan Koen Vos net niet binnen tikken. Maasgouw heeft handen en voeten nodig om de dadendrang van Budel te stoppen. Dit resulteert ook al snel in een gele kaart (minuut 25) voor één van de middenvelders van Maasgouw. In de 35e minuut een tegenvaller voor Budel, de man in vorm Sepp Aendekerk moet met een enkel blessure het veld verlaten, in zijn plaats komt alleskunner Thijs van Geldorp in de ploeg. In minuut 38 scoort Koen Vos de 3-0, na een dieptebal van Rens Vrijsen. Net voor rust de eerste dreiging van Maasgouw, maar een schot van 16 meter gaat naast. Ruststand 3-0. Na rust eenzelfde spelbeeld, Budel speelt dominant en het heerst. Na een aktie scoort de sterk spelende Youri Bogers 10 minuten na rust de 4-0, zijn schot van buiten de 16 meter gaat onhoudbaar binnen in de rechter beneden hoek. Een minuut later mist Koen Vos een mooie kopkans. In de daaropvolgende aanval moet keeper Luuk Smolenaers tot twee maal toe redding brengen. Trainer Erik van Rooij brengt 3 verse krachten in de ploeg. Budel gaat verder op zoek naar doelpunten, en in de 70e minuut scoort de prima spelende "spielmacher" Koen Vos de 5-0, nadat hij eerst op de paal schiet kan hij in de rebound binnen tikken. Even later wordt Koen gewisseld,, en komt talent Ries Meijer in de ploeg en gaat op 10 spelen. Tien minuten voor tijd scoort Maasgouw ( Tommy) tegen. Maar Budel blijft aanvallen, en JO19-1 speler Ries Meijer laat zich gelden. Eerst gaat zijn schot  net over, en een kopbal van hem wordt door een verdediger van Maasgouw ternauwernood van de lijn gered. Ook een inzet van Finn Adams wordt van de lijn gered. Net voor het einde nog een kans voor Maasgouw, maar een kopbal beland in het zijnet. In blessuretijd is het Luc Nouwen die na een mooie aktie zijn schot op de paal ziet belanden.  Even later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer, en mag Budel weet 3 punten bijschrijven in het klassement. Komende zondag de topper tegen het ongenaakbare Merefeldia, maar Budel zal daar ook vol voor de winst gaan, om zodoende te proberen de spanning terug te brengen in de competitie. Met de inzet en instelling van de ploeg zoals ze vandaag gespeeld hebben tegen Maasgouw, mag Merefeldia zijn borst nat maken, en zal het alle zeilen bij moeten zetten om de dadendrang van "de oranje hemden" te weerstaan. Budel zal met veel zelfvertrouwen de strijd aangaan , in de wetenschap dat bij winst de competitie toch nog een mooie ontknoping zou kunnen krijgen. De spelers van Budel hopen op veel steun van hun trouwe supporters.