Jos Klijnenlaan 685
6164AP
GELEEN
tel. 046-4741628

SVBudel heeft afgelopen zondag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Geleen Zuid. Op het winderige sportpark in Geleen scoorde Luc Nouwen in de 9e minuut , maar de vlag van de grensrechter van Geleen ging de lucht in, en het doelpunt werd afgekeurd. Geleen Zuid is feller, en Budel komt niet in de wedstrijd. Een schot van een speler van Geleen gaat via de bovenkant lat over, maar in de 20e minuut komt Geleen toch op voorsprong na een fraaie aanval. Twee minuten later krijgt Geleen een penalty nadat keeper Luuk Smolenaers de spits van Geleen heeft aangetikt, de penalty wordt binnengeschoten en Budel staat met 2-0 achter. Net voor rust krijgt Jasper Beerten een mooie kans, maar zijn schot gaat over het doel. Net voor rust is er een opstootje waarbij Jochem Spee een kopstoot krijgt, en mag de speler van Geleen gelijk gaan douchen na het zien van de rode kaart. Finn Adams komt in de rust in de ploeg voor de geblesseerde Daan Kooken. Budel gaat fanatieker spelen, en er komen (veel) kansen. Een schot van Jasper Beerten wordt gekeerd, een kopbal van Luc Nouwen gaat over. Tien minuten na rust scoort Youri Bogers de 2-1, en Budel gaat op zoek naar de gelijkmaker. Koen Vos knalt op de paal, kopbal Jasper net naast, Koen kan makkelijk binnentikken, maar met een katachtige reflex kan de keeper van Geleen dit voorkomen. In een tijdsbestek van ruim 15 minuten pakt Geleen nog 4 keer geel, ze proberen van alles om Budel tegen te werken. Budel brengt in het laatste kwartier 4 verse krachten, en blijft het doel van Geleen bestoken. Een fraaie actie van Youri wordt helaas niet beloond, zijn schot gaat via de onderkant van de lat terug het veld in. De blessuretijd breekt aan, en in de 94e minuut krijgt Budel toch nog loon na werken, een voorzet van Koen Vos kan worden binnengetikt door Jochem Spee. Even later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer, en eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.