De Branten 15
6027NL
SOERENDONK
tel. 0495-592437

SV Budel heeft een nipte 2-1 overwinning geboekt tegen een stug fc Cranendonck. Bij Budel ontbraken, door verschillende omstandigheden, in de basis een behoorlijk aantal vaste krachten. Toch dicteerde Budel in de beginfase  het spel, was veel in balbezit maar kansen creëren lukte niet. Tegen de verhouding in kwam fc Cranendonck op voorsprong, een counter werd prima uitgespeeld en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. In de 20e minuut dreigt Budel, maar een kopbal van Jochem Spee mist kracht. In de 23e minuut komt Budel goed weg, opnieuw is een counter van de thuisploeg zeer dreigend en het schot beland op de kruising.. Budel blijft de betere ploeg, speelt geduldig en in de 35e minuut verwacht iedereen dat Budel een penalty krijgt na een overtreding op Rik Bogers, alleen de scheidsrechter ziet er niets in en laat doorspelen. Net voor rust krijgt Budel nog een mooie kans, een lange pass van Jochem  Spee kan net niet binnen getikt worden door Stef vd Kruijs. ruststand 1-0.  Na rust  begint Budel goed, en al snel komt het op 1-1.  Een vrije trap van Sepp Aendekerk wordt door aanvoerder Rik Bogers binnen gekopt. Hierna blijft Budel kansen creëren, maar zowel Sem Janssen als Rik Bogers zijn niet koelbloedig genoeg in een één tegen één situatie met de keeper van Cranendonck. Omdat DESM, de concurrent voor directe degradatie van fc Cranendonck, op voorsprong staat bij Lierop, moeten ze risico's gaan nemen.  Er volgen drie gevaarlijke corners , maar Budel keeper Luuk Smolenaers brengt steeds redding. Aan de andere kant ontstaan steeds meer ruimtes,  maar in eerste instantie profiteerd Budel hier niet van. Tot de voorlaatste minuut, het is opnieuw Rik Bogers die scoort na een Assist van Jasper Beerten.  De druiven zijn heel erg zuur voor fc Cranendonck, directe degradatie is nu wel erg dichtbij. Zelf zullen ze volgende week moeten winnen, en dan is het hopen dat DESM verliest. Voor Budel staat er nog een thuiswedstrijd tegen FC ODA op het programma. En daar heeft het nog iets tegen goed te maken.