Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Een midweekse wedstrijd. Thuis tegen Gestel. Een tegenstander die Budel normaal gesproken wel ligt. Budel begon met een team met verschillende omzettingen. Trainer Walter was ziek, dus "good old" Jac Soers nam de honeurs waar. Na een ietwat afwachtende houding van beide teams kreeg Budel een eerste kans via een vrije trap in het 16 metergebied, maar het schot smoorde in de muur. Even later dreigde Gestel, maar de kopbal ging over het doel. Gestel speelde fel, en in de 19e minuut resulteerde dat in hun 1e gele kaart. Na een klein half uur kwam Budel beter in hun spel. In de 35e minuut kwam Budel op voorsprong, Rik bediende Youri, die de keeper omspeelde en de 1-0  kon binnentikken. Even later een mooie pass van Thijs op Rik, en deze tikte de 2-0 binnen. Gestel zette aan, en een schot ging via bovenkant lat over. Maar Budel bleef dreigend, een stift van Youri ging rakelings naast. Net voor rust komt Budel op een comfortabele 3-0 voorsprong, buitenspel wordt goed omzeild, Rik bediend Jasper en die werkt keurig af. Ruststand 3-0. " Kat in het Bakkie " zou je zeggen, maar Gestel denkt daar anders over. Een kwartier na rust staat er 3-2 op het scorebord, eerst een foutje achterin bij Budel dat wordt afgestraft, en daarna een penalty voor Gestel waardoor het plots 3-2 staat. Budel krijgt een kansje via Youri ( schot op de voet van de keeper) en een bal van Gestel belandt op de paal. Budel zakt meer in, maar blijft gevaarlijk. Tot 2x toe laat aanvoerder Rik het na om de wedstrijd in het slot te gooien,  maar het is de prima spelende Jelle die de wedstrijd beslist. Hij draait zich knap vrij in het 16 meter gebied en schiet "droog" binnen. De ontlading is groot, en Budel speelt de wedstrijd, ondanks het af en toe gemene spel van Gestel, keurig uit. Belangrijke overwinning voor onze boys.