... (schot)

Hoofdklasse 3

15 februari 2020 14:30

N. (Niels) Bouwmans

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Hilvaria op het menu. In de najaars competitie hadden we met 4-2  (onterecht) verloren, dus revanche gevoelens waren er vandaag zeker.
Basis opstelling:
Luuk
Rein-Jochem-Floris-Sem
Sam-Bas-Ruud-Ruben
Dylan-Bram
Wissels: Zem-Wouter-Wessel

Trainer Dennis had een tactisch plan opgesteld vandaag naar aanleiding van de vorige wedstrijd tegen Hilvaria. Hun snelle buitenspelers moesten worden uitgeschakeld, en het centrale duo van hun moest belemmerd worden om de opbouw te verzorgen. En dit plannetje lukte prima vandaag. Tot de laatste minuten van de wedstrijd werd er weinig weg gegeven.
In de 2e minuut kregen wij al een dot van een kans, maar Ruben schoot in kansrijke positie recht op de keeper.
In de 14e minuut was het wel raak, Jochem stuurde Rein de diepte in, die heel erg goed doorzette in twee duels, en binnen kon tikken.  Even later een counter van Hilvaria, maar de spits kon de bal niet goed meenemen, en onze verdedigers konden net op tijd ingrijpen. Wij bleven de betere ploeg,
Maar het spel speelde zich nu vooral op het middenveld af. In de 32e minuut was het Bas die de bal veroverd, de 16 meter in kan dubbelen en daar onderuit wordt gehaald, penalty dus. Omdat vaste penalty nemer Wouter p de bank zit, neemt Bas zelf de strafschop, die hij koelbloedig binnen schiet.
We gaan met een verdiende 2-0 voorsprong rusten.
In de rust geen wissels bij ons.
In de rust geeft Floris aangegeven dat hij last heeft van zijn hamstring, en al snel na rust wordt hij vervangen door Wouter, die samen met zijn broer Jochem centraal achterin gaat spelen.
Even later een vrije trap voor ons, en Sem nestelt zich achter de bal. Met een strakke voorzet bij de tweede paal bediend hij Bram, die hard en hoog de 3-0 binnen kopt. In de 69e minuut denken we op 4-0 te komen, maar het blijkt dat Bram net buitenspel staat.
Wessel komt erin voor de uitstekend spelende Sem. Hierdoor moeten we het één en ander omzetten, en geeft dit een beetje onrust. Hilvaria wordt sterker, krijgt kansjes, maar Luuk 2 keer en de paal brengen redding. In de laatste minuut kan Hilvaria toch nog scoren, een schot gaat in de verre hoek binnen.
de wedstrijd eindigd in enr verdiende overwinning.
Prima prestatie boy's, het was misschien niet allemaal even mooi vandaag, maar wel erg effectief.
Als we zo gedisciplineerd kunnen blijven spelen, kunnen we meerdere teams het moeilijk gaan maken.
De "after-party" in de kantine was nog erg gezellig.