... (intikker)

1e klasse 4

14 april 2018 9:45

Koen Adams

Wauw, wat hebben onze meiden ons vandaag weer een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. We speelden thuis tegen Bergeijk, twee weken geleden troffen we deze tegenstander ook al, en werd het 4-4.
Vandaag was iedereen weer present, en we starten met Elke op doel, achterin Fleur, Doris, Nina en Esmee, op het middenveld Floor, Lotte en Lonneke en voorin Loes, Marit en Merel. De bank bestond uit Sira, Juultje en Pien.
We begonnen ijzersterk en in de eerste minuut schoot Marit al hard op doel, maar de keepster van Bergeijk greep prima in. In de 8e minuut een aanval over rechts, en Loes kon binnenn tikken. We bleven uitstekend spelen en in de 17e minuut knalde Nina van 20 meter de bal in de kruising. In de 23e minuut de eerste kans voor Bergeijk, maar die ging er gelukkig niet in. Toch scoorde net voor rust Bergeijk de aansluitingstreffer, Elke dacht dat de bal naast zou gaan, maar de bal ging net naast de paal binnen. 2-1 dus, dit was ook de ruststand.
Na rust begonnen de meiden met een spervuur aan aanvallen, maar de schoten van Nina en Marit miste de juiste richting. Marit nam even later op de middenlijn de bal aan, soleerde door de defensie en schoot de 3-1 op het scorebord. Was dit de beslissing ?.....Nee, was het antwoord, want twee minuten later scoorde Bergeijk alweer de 3-2. Maar ook nu weer toonde onze meiden hun karakter, en trokken weer vol ten aanval. Pien schoot net naast, maar even later stond het toch 4-2, opnieuw was het Marit die, ditmaal solerend op de achterlijn, het doelpunt scoorde. Twee minuten later bediende Lonneke prachtig Marit, en die knalde vanaf de 16 de bal hard binnen, een zuivere hattrick. In de laatste minuut scoorde ook Bergeijk nog een keer, waardoor deze fantastische wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor ons.
Super gespeeld meiden, mooi om te zien welke vooruitgang jullie steeds maar weer boeken.
Komende zaterdag spelen we wederom thuis, en wel tegen TGG uit den Bosch. Uit werd hier met 6-2 verloren, maar als jullie zo spelen net zoals de afgelopen weken, dan staat TGG een hete zaterdag morgen te wachten.
Proficiat meiden, we zijn trots op jullie.