... (schot)
54'

1e klasse 4

10 maart 2018 11:30

Na de promotie in de winterstop van de 2e naar de 1e klasse, waren we benieuwd,  hoe groot het verschil tussen beide klasse zou zijn. En daar zijn we na de eerste wedstrijd al meteen achter, er werd met 6-2 verloren van TGG in  's Hertogenbosch. Misschien ietwat geflatteerd, maar vooral op fysiek gebied en inzet werden onze meiden afgetroefd. Het meeste balbezit mochten we hebben van onze tegenstander, maar hun uitbraken vooral over links waren"dodelijk" voor ons. We begonnen goed, in de 2e en 3e minuut waren er schoten van Pien en Nina, maar hun keepster redde bekwaam. In de 5e minuut was er de eerste uitbraak van TGG, de bal kwam voor de voeten van hun aanvoerster, en die knalde snoeihard de 1-0 tegen de touwen, een geweldig doelpunt. We trokken weer ten aanval, en Marit zag haar schot net over gaan.  10e minuut, uitbraak 2 van TGG, en opnieuw was het een doelpunt, 2-0 dus. In de 19e minuut scoorde Nina de 2-1, en er gloorde weer hoop. We bleven het meeste balbezit houden, maar het werd steeds slordiger van onze kant. Vlak voor rust was er wederom een razendsnelle uitbraak over links, en weer was het schot keepster Elke te machtig. Meteen daarna knalde Marit opnieuw net over, en gingen we rusten met een 3-1 achterstand. In de kleedkamer geloofde iedereen dat we terug in de wedstrijd zouden kunnen komen, en vol goede moed trokken onze meiden weer ten strijde. Maar na 5 minuten trof TGG opnieuw doel na een mooie aanval, en bij ons knakte er iets. Het geloof was weg, en we werden steeds slordiger. TGG daarentegen ging steeds beter spelen, en even later stond het 5-1. Marit scoorde nog de 5-2, en vlak voor tijd werd het nog 6-2.
Het zal een zware dobber worden voor onze meiden in de eerste klasse, maar hopelijk zullen ze er veel van leren. Zaterdag tegen een erg sterke tegenstander, Boxtel, waar we een tijdje terug kansloos van verloren voor de beker. Maar de bal is rond.......toch.