A1 - Hoofdklasse J

28 november 2015 14:30

Sluiszen, T.P. van der

Opstelling sv Budel JO19-1

sv Budel A1 heeft tegen het hoger geplaatste Blerick A1 met 5-1 verloren. Blerick startte fel en wist in de 13e minuut al voor de voorsprong te tekenen. Toch kwam Budel via Luc Nouwen op gelijke hoogte in de 36e minuut. Echter scoorde Blerick vlak na rust de 2 en direct daarna ook de 3-1. Hierbij bleef het niet, want in de 77e minuut en in de blessuretijd vielen nog twee goals voor de Limburgers en zo bleef Budel wederom met lege handen.

Joris van Meijl voegt zich na een maand blessureleed weer bij de selectie en begint op de bank naast Laurens van den Akker en Lars van Meijl. Jelle Martens is nog altijd geblesseerd en Hein Vlassak begon op het middenveld. Stef van der Kruis is de centrale verdediger en werd alweer de zesde aanvoerder van dit seizoen.

Blerick startte fel en mocht binnen de minuut al juichen, echter werd de goal terecht wegens buitenspel afgekeurd. Budel was gewaarschuwd, maar deed niks met deze waarschuwing. Blerick was feller en door balverlies op het middenveld wist Blerick in de dertiende minuut de openingstreffer op het scorebord te zetten. Kort hierop duwt Dayne Rodriguez de opgekomen middenvelder van Blerick binnen het strafschop gebied en zo volgt de terechte penalty. De onzekere spits schoot de bal echter op de paal en zo bleef de hoop van Budel in leven. In de 22e minuut was het wederom Blerick, maar wederom was het een buitenspelgoal. Budel kwam meer in de wedstrijd en begon te knokken voor de ballen en kreeg meer grip op de wedstrijd. Toch was het wederom Blerick dat bijna mocht juichen. De spits ging een op een met doelman Luuk Coenegracht, maar het lobje mislukte totaal en zo bleef het geheel tegen de verhouding in nog altijd 1-0. In de 36e minuut speelde de keeper van Blerick de bal in de voeten van Niels van Cranenbroek. Niels behield goed het overzicht en zag Luc Nouwen helemaal vrij staan voor de goal, zodat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Dit werd ook de russtand en net nu Budel de goede flow te pakken heeft fluit de arbiter voor de rust.

In de rust bleef Dayne Rodriguez achter en werd Lars van Meijl ingebracht. Stef van der Kruis schoof op naar het middenveld en van Meijl kwam op zijn eigen vertrouwde plek te spelen. Een vrije trap van Blerick werd in minuut 48 teruggelegd naar de vrij staande speler en zo stond Blerick plots weer op voorsprong. Budel stond wederom te slapen bij het begin en kreeg twee minuten later zelfs de 3-1 om de oren na een schot in de verre hoek. Lange tijd gebeurde er niks en werden Laurens van den Akker en Joris van Meijl ingebracht voor de strijdende Hein Vlassak en Dominic Giessler. Budel speelde slap en passieloos en Blerick verdiende alle credits voor deze wedstrijd. In de 76e minuut beging Willem van der Steen een overtreding op de rand van het strafschop gebied en de vrije trappen specialist van de Limburgers krulde de bal prachtig richting de bovenhoek. Budel creëerde af en toe een kans in de slotfase, maar meer dan de kopkans van Bjorn Hompes en een schot van Nouwen werd het niet. Blerick mocht wel nog een vreugdedansje doen in de slotfase, want de matig leidende scheidsrechter zag de overtreding op de verder sterk spelende Roy van Tongerloo niet waaruit een doelpunt volgde.

Budel had gehoopt de goede wedstrijd tegen Laar door te kunnen trekken naar de wedstrijd tegen Blerick, maar dit werd niet waar gemaakt. Budel speelde zonder passie en strijd en werd op bijna ieder vlak afgetroeft door een feller Blerick. Het veldspel was bij vlagen goed, maar zonder strijd zullen de punten niet komen. De eerste helft van de competitie zit er op en Budel bezet een teleurstellende achtste plaats met slechts elf punten. Ook het aantal tegendoelpunten van een totaal van 38 is te triest voor woorden. Volgende week speelt Budel tegen SVN A1 dat een plaatsje hoger staat met drie punten meer. Thuis werd er met gemak met 6-1 gewonnen. Budel zal dezelfde vechtlust als in de thuiswedstrijd moeten laten zien om daar punten weg te kunnen halen. De wedstrijd start om 15.00 te Landgraaf.

Opstelling sv Budel A1: Luuk Coenegracht, Roy van Tongerloo, Stef van der Kruis, Willem van der Steen, Bjorn Hompens, Hein Vlassak (62' Laurens van den Akker), Cody van Rooy, Dominic Giessler (64' Joris van Meijl), Luc Nouwen, Niels van Cranenbroek en Dayne Rodriguez (45' Lars van Meijl)