38'
Nina Korten (scrimmage)

F-pupillen zaterdag, F3, 1e klasse 403

27 september 2014 10:45

Vandaag stond het eerste thuisduel op het programma tegen het altijd lastige Budel. De gasten hadden hun eerste wedstrijd verloren en dus waren zij gebrand om de eerste punten te halen in Helden. Natuurlijk zouden wij er alles aan doen om dat te voorkomen. Zoals wel vaker dit seizoen moesten we het weer doen met een aantal invallers uit de F5, waarvoor wederom dank aan de leiding.  Vandaag waren Thijs en Kyan de afwezigen. Maar met Tun Peeters, Lot Arts, Jurre Janssen en Ties Huskes waren we toch weer meer dan compleet. Toch had de F5 al een wedstrijd in de benen en dus werden de wilde honden van de F5 wel wat gespaard.

Om 10:45 uur klonk het snerpende geluid van de scheidsrechterfluit en kon de wedstrijd beginnen. Meteen werd duidelijk waarvoor Budel was gekomen. 3 Punten en niets minder. Toch wensten onze jongens daar niet aan mee te werken. De gelegenheidsverdediging die nu bestond uit Jouri en Lot hield de eerste minuten goed stand, mede ook door wederom goed keeperswerk van Kep. Met Jamie op links, Tren in het centrum, Erdin op rechts en Willam als diepe spits stond ons 7-tal opgesteld. Maar zoals gezegd, de druk was groot, maar de eerste 5 minuten hielden we de goal schoon en bleef het 0-0. In de 9e minuut komt Helden eruit en dat resulteert in een corner. Hé een corner moet Jamie gedacht hebben, daar hebben we woensdag (voor het onweer uitbrak) nog op getraind. Met zijn goed indraaiende schot bereikt hij de knie van Tren, maar de bal zit er wel in. Het staat 1-0 en de jongens vieren hun feestje. Budel blijft de sterkere van de twee, maar weet geen goal te maken. Daarentegen komt Helden er af en toe goed uit en met zijn sterke rechter weet William er nog eentje achter de keeper te schieten. Het staat zowaar 2-0 voor de thuisploeg. Wel wat geflatteerd, maar wat maakt dat uit.

Na de rust gaat Budel weer fel van start. De invallers aan Heldense zijde werken zich het snot voor de ogen. Ties gaat er met ziel en zaligheid in. Tun probeert de tegenstander met schijnbewegingen te dollen. Lot met haar eeuwige inzet laat zich niet foppen en Jurre maakt het de verdediging van Budel zo lastig mogelijk. Toch moeten we achteruit. Bij Budel hebben ze een joker ingezet in de vorm van de enige dame. Niet alleen de enige dame, maar zo’n grote f speelster heeft uw razende reporter nog nooit gezien. Ze is fysiek al onze jongens de baas, maar wat wil je ook als je 1,5 kop groter bent? Zij is ook verantwoordelijk voor de 2-1 in de 11e minuut van de tweede helft. Het wordt nog spannend. Maar Helden geeft nog een keer alles en blijft af en toe gevaarlijk counteren. De bal komt voor de voeten van invaller Jurre en die weet met een leep balletje de keeper te verschalken. Het verschil is weer 2! Het staat 3-1. Nog 6 minuten te gaan jongens, nu volhouden. Maar er valt niet veel vol te houden tegen zoveel fysiek geweld van notabene een dame…. Budel komt weer sterk opzetten, Helden kan het niet meer belopen. Maar we hebben Kep nog. Een tegen een houdt hij de bal geweldig tegen, maar dan is de rebound voor Budel en staat het toch weer 3-2. Nog 4 minuten te gaan. Helden krijgt nog kansen. Lot schiet de bal net naast. Ook Erdin krijgt nog een kans, maar schiet voorlangs. Dan komt Budel weer met een laatste krachtsinspanning. Weer is dezelfde mevrouw die uit een onmogelijk hoek toch een schot waagt, dat half gekraakt wordt door Tren. Even is Kep uit balans en hij ziet tot zijn verschrikking de bal door zijn benen heen rollen….. Toch weer een gelijkspel. Of gaat Budel nog met de eer strijken. Ze krijgen nog een grote kans, maar weer is het Kep die de bal tegenhoudt. En dan zijn de 20 minuten voorbij en moegestreden worden de handen geschut. Weer een gelijkspel, maar dat betekent ook weer niet verloren. En tegen dit Budel was dit eigenlijk het maximale resultaat.

Met dank aan de verslaggever van Helden.