Scheidsrechter

Bruekers, T.J.A.M.W.

Accommodatie

Onbekend

sv Budel heeft aan de uitwedstrijd bij Leveroy drie belangrijke punten overgehouden. De eerste helft was sv Budel de bovenliggende partij, maar wist het niet te scoren. Na rust werd ook de thuisploeg gevaarlijker, maar hadden de spelers van Leveroy verdedigend ook steeds vaker handen en voeten nodig om de handige voorhoedespelers van sv Budel af te stoppen. Uiteindelijk wist sv Budel tweemaal te scoren en bleef Leveroy achter met negen spelers, zeven gele kaarten voor vijf verschillende personen en nul punten.

Trainer Patrick Methorst had na de forse nederlaag van vorige week een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Jasper Beerten, Tim Bombeeck en Bas van Dooren begonnen deze week op de bank en Milan Staals moest geblesseerd toekijken. Hun plekken werden ingenomen door Stijn Beerten, Leon van Exel, Stan van Leeuwen en Steef Vasen. Raoul Verhees was deze week reservedoelman. sv Budel speelde vandaag voor het eerst in de nieuwe donkerblauwe uitshirts.

In de eerste helft was sv Budel de bovenliggende partij en al snel werd duidelijk dat de tegenstander het vandaag moeilijk zou hebben met de handige voorhoedespelers van sv Budel. Scheidsrechter Bruekers besloot voor rust vooral vermaningen uit te delen en hield het bij twee gele kaarten. sv Budel moest halverwege de eerste helft noodgedwongen wisselen, toen Roel Duisters moest afhaken met een liesblessure en kwam Tim Bombeeck voor hem in de ploeg. sv Budel zocht naar de opening, maar kon hem niet vinden. Leveroy kon daar echter weinig tegenover zetten en zo gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand richting de thee.

Na rust kwam Leveroy beter uit de verf dan voor de rust. De thuisploeg durfde wat verder naar voren te spelen en wist verschillende kansen te creëren. Don Driessen moest geregeld redding brengen om een tegentreffer te voorkomen. Na een kwartier in de tweede helft werd Bas van Dooren ingebracht voor Stijn Beerten en moest de routinier de verdediging van sv Budel verstevigen en iets later werd ook Jasper Beerten ingebracht voor Stan van Leeuwen. sv Budel ging verder naar voren spelen en probeerde in de resterende tijd toch de winnende treffer te forceren en de achterhoede van Leveroy had steeds vaker forse overtredingen nodig om de aanvallen van sv Budel af te stoppen. In de 79e minuut werd opnieuw een overtreding gemaakt op Koen Bogers, maar ditmaal was het in het strafschopgebied en kreeg sv Budel een terechte strafschop. Thijs Jenniskens mocht met een tweede gele kaart gaan douchen en Tim Bombeeck wist de strafschop te verzilveren: 0-1. Leveroy moest meer risico gaan nemen en daardoor kwam er meer ruimte voor sv Budel. Binnen vijf minuten wist de ingevallen Willem van Roij tweemaal een gele kaart te pakken voor eveneens 'lompe' overtredingen en moest de thuisploeg met negen spelers verder. De extra ruimte resulteerde uiteindelijk in een tweede treffer. Leon van Exel gaf de bal af op de inlopende Tim Bombeeck en hij wist de bal fraai in de kruising te draaien.

De drie punten waren op deze middag het belangrijkste en met veel strijd zijn ze in ieder geval binnengehaald. Volgende week speelt sv Budel een wedstrijd op het eigen sportpark tegen Heythuysen. De wedstrijd begint opnieuw om 14.30 uur en we hopen weer veel supporters te mogen verwelkomen!

Opstelling sv Budel: Don Driessen, Michiel Henkelman, Ruben Barten, Mikel de Windt, Stijn Beerten (60' Bas van Dooren), Leon van Exel, Stan van Leeuwen (63' Jasper Beerten), Rik bogers, Koen Bogers, Steef Vasen en Roel Duisters (22' Tim Bombeeck).