sv Budel verrast Merefeldia en wint met 1-0

29 oktober 2023 19:30

Eindhovens Dagblad

Het als vierde geklasseerde sv Budel verraste door de tot dusver ongenaakbare koploper Merefeldia de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. In een wedstrijd met weinig kansen toonde Budel zich gelijkwaardig aan de Nederweertse formatie van trainer en oud-PSV’er Danny Koevermans. Naarmate het duel vorderde ontstonden er steeds meer irritaties op het veld. Scheidsrechter Van Oerle laste in de tweede helft een afkoelingsperiode in, nadat een speler van Budel tegen de vlakte was gewerkt. Na de hervatting voorkwam doelman Luuk Smolenaars van Budel met een knappe save een doelpunt van Gijs Wullems. In de slotfase verscheen invaller Jasper Beerten plots vrij voor het doel van Merefeldia en hij rondde koelbloedig af, 1-0.

Trainer Erik van Rooij van Budel: ,,We hebben 95 minuten vol gas gegeven en in mijn ogen verdiend gewonnen. Ik had Merefeldia dit seizoen al twee keer zien spelen, het is een ploeg met veel kwaliteiten. We hadden ons spel daarom wat aangepast. Het stond goed bij ons, Merefeldia kon maar één aardige kans creëren en wij speelden goed, brutaal en fel.”