RKVB B1

B-Junioren (voorjaar), B3, 3e klasse 404

5 mei 2012 15:00

Jordy Drieman

Met een supportersaantal wat vergelijkbaar is met menig zondagmiddagwedstrijd als het 1e van SV Budel speelt, speelde de B3 op Bevrijdingsdag haar kampioenswedstrijd tegen de B1 van RKVB. Het team van trainers Niels Broers, Rens Mennen en Kevin Houthuizen stond ongeslagen op een 2e plaats, maar zou bij winst op medekampioenskandidaat RKVB het al uitgespeelde RKSVO voorbij gaan. Winst was dus noodzakelijk.

Van de huidige B3 zat ongeveer de helft vorig jaar ook bij de huidige trainers in de C3. Dat team verloor vorig jaar hun kampioenswedstrijd in en tegen Roggel, dus vooral die jongens vonden dat ze voor zichzelf iets goed te maken hadden. Waar het voor Rens Mennen zijn 10e kampioenschap (1e als trainer) kon worden en Kevin Houthuizen diezelfde dag met zijn stageteam, de D2 van FC Eindhoven, al kampioen werd, zaten er ook jongens bij die nog nooit kampioen waren geworden, dus nu ze er zo dicht bij waren mocht het niet meer misgaan.

Van die zenuwen waren dan ook niets te merken toen na een goede actie van Willem van Cranenbroek de bal via Rodi Corstjens bij Max Janssen terecht kwam, die met een afstandsschot de keeper van RKVB in de 3e minuut al verschalkte. De B3 kon deze goede start helaas geen vervolg geven en de spanning leek ze toch te veel te worden. Zeker omdat de tegenstander na die goal de betere kansen kreeg, maar zoals zo vaak stond dan Bowie Claes in de weg, zij het niet met een aantal keer hulp van paal en lat. Na enkele tactische wijzigingen waarbij de sloper van de B3, Rick Raaijmakers, op de gevaarlijkste man van Baexem gezet werd was het toch Baexam dat wist te scoren. Rick heeft dit seizoen met name tegen Ospel en Swartbroek laten zien dat een mannetje uitschakelen zijn specialiteit is, maar kon samen met Bowie niet voorkomen dat diezelfde blonde jongen prachtig uit een vrije trap wist te scoren.

Tijd om in te grijpen werd er gedacht, want de moegestreden reserveaanvoerder Jesse Huijers, die lang niet getraind had, maar toch voor deze wedstrijd een dag eerder van vakantie terug kwam, werd gewisseld voor de versterking uit de C1, Willy van Lierop. Dit bleek een gouden wissel te zijn, want na een combinatie tussen verdedigende middenvelders Joep Derks en Bart Martens kwam de bal wederom bij Max Janssen terecht die deze keer een goede steekpass in huis had zodat Wielie 1 op 1 kwam te staan en daarbij in de 35e minuut goed afrondde; 2-1.

Met die stand gingen beide ploegen de rust in. In die rust werd ‘een tandje erbij’ Brijan Vlassak gewisseld voor Jorn van Cranenbroek, die in de 2e helft de taak kreeg om ‘die blonde’ onschadelijk te maken. Dit is hem aardig gelukt, maar ook hij kon niet voorkomen dat diezelfde jongen, wederom uit een vrije trap, in de 57e minuut wist te scoren. Waar er in de rust nog op gehamerd werd dat bij de tegenstander hij veruit de gevaarlijkste man was en er dus geen onnodige vrije trappen weggegeven mochten worden, wist Rein Hogenboom het helaas toch te presteren om de bal tegen zijn eigen arm aan te koppen. De goed leidende scheidsrechter Jordy Drieman kon niet anders dan een vrije trap toekennen met alle gevolgen van dien.

Laatste man Geert Rijkers kreeg opdracht om eerder aan te sluiten om zo sneller op zoek te gaan naar die belangrijke 3-2. Deze kwam er in de 62e minuut. Met de twee vrije trappen specialisten, Willy van Lierop en Willem van Cranenbroek, achter de bal, besloot de keeper om een man bij de paal neer te zetten. Mede hierdoor stond Rodi Corstjens geen buitenspel toen hij de rebound binnen wist te werken. Met nog 18 minuten te spelen ging de B3 in de wetenschap dat er bij gelijkspel geen feest gevierd kon worden toch op zoek naar de 4-2. Stille kracht Remy Duisters kwam nog in de ploeg nadat Rodi Corstjens toch te veel hinder ondervond van zijn gebroken teen en de ‘Bels’ Bart Martens maakte plaats voor Jordi Verhees. Toen het op het eind toch nog onnodig spannend werd gemaakt, kreeg de ingevallen Jeroen Hensen nog de taak om het verdedigend niet in te laten storten, maar toen de scheidsrechter, die nogal veel blessuretijd rekende, het laatste fluitsignaal blies, was de buit binnen.

Het feest kon beginnen, want het kampioenschap van de B3, dat op Remy Duisters na alleen maar uit 1e jaars B-spelers en 2e jaar C-spelers bestaat, was een echte teamprestatie. Ook met Rick van Eerdt, Thijs Canjels en Gijs Stevens de vanwege blessures niet mee konden spelen. Na een korte huldiging in de kantine waarbij de nodige rondjes gegeven werden ging het team de rest van Budel, Soerendonk en Gastel laten weten wat ze gepresteerd hadden die dag door op de platte kar rond te gaan. Eenmaal terug werd het feest tot ongeveer half 10 doorgezet en kreeg het in het centrum een vervolg. Tot in de late uurtjes hebben ze het gevierd en dat is ze ook gegund.