Budel JO19-1 wint bij RPC 0-1 - Budel

Budel JO19-1 wint bij RPC 0-1

Budel JO19-1 wint bij RPC 0-1

RPC JO19-1

0 - 1

sv Budel JO19-1

Competitie

Hoofdklasse (3e fase) A

Datum

4 februari 2023 15:00

Scheidsrechter

M.M.J.E. van Teeffelen

Accommodatie

Sportpark De Heihoef
Roostenlaan 307 B
5644BR
EINDHOVEN
tel. 040 – 2119428

Op het mooie kunstgrasveld aan de Roostenlaan in Eindhoven hebben onze jongens een belangrijke overwinning behaald op RPC JO19-1.
We waren maar met 12 fitte spelers afgereisd, Devin en Len waren helaas nog niet inzetbaar.
Jeroen schoof Sven door naar de spitspositie om wat meer power voorin te creeren. Joeri begon op de rechtshalf positie. Stijn begon op de bank. In de eerste fase van de wedstrijd lieten we gelijk beter spel zien dan vorige week. Een goede voorzet van Quinten vanaf rechts kwam bij Luuk die helaas niet tot een doelpoging kwam. Vlak daarna kon Finn B aanleggen voor een schot vanaf 18 meter maar dit kon eenvoudig worden gepakt door de keeper. Gaandeweg de eerste helft nam RPC het initiatief over en we werden teruggedrongen. Met veel beweging op het middenveld was het constant opletten geblazen. De eindpass van RPC was echter onder de maat waardoor ze niet echt supergevaarlijk werden. De beste kans was misschien nog wel voor Sven na een goede vrije trap van Finn A. Hij werd echter teruggevloten voor een handsbal.
Ruststand 0-0.
Jeroen gaf aan zo door te gaan en er geloof in te houden. Hoe langer het 0-0 blijft des te groter onze kansen. Afgesproken werd dat Sven zich nog een kwartiertje zou leeg spelen en dan Stijn in het veld kwam.
In de tweede helft bleek al snel dat RPC eigenlijk steeds minder in de wedstrijd kwam te zitten, we kwamen er al enkele keren gevaarlijk uit. Jasper en Bram kwamen steeds beter in hun spel en achterin stond het goed met Niek en Tim aan de zijkanten en Finn A centraal achterin. Na een uur spelen kwam Stijn in het veld voor Sven. In de 75e minuut hadden we geluk dat de scheids niet naar de stip wees na een verdedigende actie van Tim. De spelers en leiders schreeuwde om een penalty maar tevergeefs. In de 83e minuut kregen we loon naar werken. Een balletje van Finn B op Stijn aan de linkerkant van het veld werd niet goed verwerkt door de verdediging van RPC. Stijn bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit met zijn rechter. De bal verdween diagonaal in de bovenhoek. Wat een fraai doelpunt!
RPC ging alles of niets spelen en wisselde in totaal 3 spelers. Luuk kreeg nog een gele kaart evenals een speler van RPC maar er was niet veel aan de hand. In de blessuretijd dacht de scheidsrechter wellicht toch dat hij iets had goed te maken en loerde erop om een penalty aan RPC toe te kennen. Joeri hield een speler af in de 16 meter en dit was voldoende aanleiding om in de extra tijd alsnog een penalty te geven. Deze was echter niet besteed aan de enigszins zenuwachtige speler van RPC en hij schoot de bal dan ook laag naast het doel. Wellicht was een gelijkspel een terechte uitslag geweest maar dit was wel erg lekker!  Mooie revanche voor vorige week en de eerste drie punten  mee naar Budel!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!