Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

Nadat vroeg in de middag Budel 2 klasse behoud had veilig gesteld tegen Helden 2, was het 's middags de beurt aan Budel 1 om revanche te nemen voor de enige nederlaag van dit seizoen tegen fc ODA.  Budel, dat speelde zonder vaste krachten Stef vd Kruijs , Jelle Martens en Wouter Spee, begon ijzersterk, en nummer 2 van de competitie werd totaal overrompeld. Budel zette hoog druk, en ODA wist hier totaal geen raad mee. De ene na de andere mooie aanval creëerde Budel, en al heel snel had dit succes.Na een mooie aanval over rechts was het Rik Bogers die scoorde na een assist ( en mooi blok van Thomas Beerten) van Jasper Beerten. In de 18e minuut was het spits Sem Janssen die koelbloedig de 2-0 binnenschoot na een 1tegen 1 situatie met de keeper van ODA. Budel bleef ontzettend fel spelen, en dat resulteerde al snel in de 3-0 door Thomas Beerten na een fraaie voorzet van Thijs van Geldorp. In de 27e minuut schiet Rik Bogers de 4-0 binnen na een assist van Jasper Beerten. Budel blijft kansen creëren, maar Sem kan de trekker niet overhalen na een (voorzet)lob van Sepp. ODA stribbelt even tegen, een schot gaat net voorlangs en een vrije trap gaat naast. In de 40e minuut krijgt Budel een penalty, nadat Thomas Beerten onderuit wordt gehaald door een verdediger vsn ODA,  en het is Sepp Aendekerk die beheerst de 5-0 scoort. Net voor rust komt Budel ook nog op 6-0, het is Jochem Spee die fraai binnen kopt na een assist van Sepp. Het is rust, na een gala voorstelling van Budel tegen een onthutsend zwak fc ODA. Na rust komt Wilgard Vos in de ploeg voor de sterk spelende Jasper Beerten. Budel neemt na rust wat gas terug, en in de 65e minuut komen de twee JO19-1 spelers Finn Adams en Finn Bogers in de ploeg voor Rens Vrijsen en Sepp Aendekerk. Het is Finn Adams die zich sl snel laat gelden, een strakke voorzet van  hem in de 70e minuut wordt binnen getikt door Wilgard. Even later is het de andere JO19-1 speler Finn Bogers die zich laat zien,hij schiet via binnenkant paal de 8-0 op het scorebord na een assist vsn Sem Janssen. Ook Youri Bogers komt nog in de ploeg, na een hele lange blessure. In de 85e minuut scoort hij bijna de 9-0, maar zijn kopbal beland op de lat. Even later fluit de scheidsrechter voor de laatste maal. Budel is dit seizoen duidelijk de sterkste ploeg gebleken in deze 4e klasse, en gaat zich voorbereiden op de 3e klasse. Met een paar versterkingen ( (Luc Nouwen en Koen Vos) zal het proberen om volgend seizoen een woordje mee te gaan spreken in de 3e klasse.

Na de wedstrijd was er nog een geweldige seizoen afsluiting op het sportpark, met verschillende DJ-es en een gast optreden van versleten werk. Budel 1 mag terug kijken op een mooi seizoen, en gaat zich voorbereiden op de 3e klasse, waar het ook een woordje mee wil gaan spreken.