Budel pakt 3 punten tegen Ondo en blijft op koers voor het kampioenschap

Slobeendweg 6
5725BJ
HEUSDEN GEM ASTEN
tel. 0493-693000

Op het kunstgras in Heusden heeft Budel een verdiende overwinning behaald op het hoog geplaatste Ondo.
Budel moest  wederom een aantal vast krachten missen. Gelukkig waren Daan en Stef net op tijd wedstrijdfit.
Ondo begon sterk aan de wedstijd en liet zien een fysiek sterke ploeg te zijn. Dit leidde echter niet tot kansen of gevaarlijke momenten. Na een kwartier spelen kwam Budel steeds beter in de wedstijd. De beste kans in de eerste helft kwam na 27 minuten. Een aanval over rechts via Bas, Stef en Rik kwam voor de voeten van Finn. Zijn schot werd echter geblokt.
Na rust kreeg Ondo een aantal corners maar Luuk was de baas in de 5 meter. Ook een schietmogelijkheid was niet besteed aan het aanvallend machteloze Ondo. In de 56e minuut was het raak voor Budel. Stef ging goed door op rechts en zijn voorzet werd met het hoofd verlengd door Finn. Sem was alert bij de 2e paal en kopte de bal tegen de touwen 0-1. Budel kwam vervolgens niet meer in de problemen mede door het sterke spel van Sepp achterin. In de 72e minuut kwamen Wilgard en Thomas in de ploeg voor Finn en Bas. Thomas viel goed in en was direct betrokken bij twee gevaarlijke momenten. Allereerst een goede actie en vervolgens een prima steekbal op Sem. Het schot van Sem ging echter over doel.
Vlak daarna had de beslissing kunnen vallen. Aanvoerder Rik ging op rechts zijn man makkelijk voorbij en zijn voorzet op maat kon net niet worden binnengetikt door Wilgard. In de rebound kon Sem uithalen maar zijn inzet werd gekeerd vlak voor de doellijn.
In de 88e minuut kwam Sieme nog in het veld voor Thijs. Het was Budel die in de blessuretijd nog het dichtst bij een doelpunt was. Na een overtreding op Sem krulde Thomas de vrije trap op de bovenkant van de lat. Eindstand 0-1 en de drie punten mee naar Budel.