Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

SV Budel heeft afgelopen zondag een verdiende, maar ook zwaarbevochten 2-1 zege geboekt tegen een fanatiek Neerkandia. Bij sv Budel ontbraken opnieuw meerdere vaste krachten, waardoor trainer Erik van Rooy opnieuw koos voor dezelfde opstelling als vorige week, en dat betekende dat JO19-1 speler Finn Bogers wederom geposteerd werd centraal op het middenveld. Het eerste gevaar is er van Budel kant in de 7e minuut, aanvoerder Rik Bogers stuit op de keeper van Neerkandia, en in de rebound schiet Sem Jansen net over. Even later wordt een doelpunt van Thijs van Geldorp afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de tegenaanval kont Neerkandia op voorsprong, een diepe bal wordt door de verdediging van Budel niet goed ingeschat en de mid-mid van Neerkandia rond koelbloedig af. Budel hanteert (te) vaak de lange bal, maar dat heeft weinig succes. Neerkandia leunt steeds meer achterover, laat Budel aan de bal en vind het wel goed zo. Net voor rust nog een klein kansje voor Budel, maar het schot van Stef vd Kruijs gaat over. Ruststand 0-1. Budel begint met dezelfde 11 spelers aan de 2e helft, en komt fanatiek uit de startblokken. Na 2 minuten is er actie vanaf rechts van Thijs van Geldorp, maar zijn voorzet kan net niet binnen getikt worden door Sem Jansen. Budel gaat steeds beter spelen, zet Neerkandia meteen vast en is heer en meester. In de 59e minuut gaat een volley van Thijs net voorlangs na een prima voorzet van Sepp Aendekerk. Budel wisselt, Wilgard en Bas komen voor de jonkies Sepp en Finn. In de 70e minuut beloont Budel zichzelf, het is aanvoerder Rik die met een prachtige volley , na een corner, Budel op 1-1 zet. Even later moet Wouter Spee het veld met een liesblessure verlaten, en komt Seb Damen in de ploeg. In de 78e minuut is het Rik Bogers die, na een fraaie aanval over rechts, prima inkopt, maar met kunst en vliegwerk weet Neerkandia de bal uit het doel te houden. Budel neemt geen genoegen met een  gelijkspel en verhoogt de druk. En in minuut 84 heeft dit ook resultaat. Het is Jelle Martens die Sem Jansen aanspeelt, die met een fraai hakje de bal doorspeelt naar de doorgelopen Jelle, en diens voorzet wordt door Wilgard binnen geschoten. Even later komt Cody van Rooy nog in de ploeg voor de moegestreden aanvoerder Rik Bogers. In blessuretijd kan Budel de boel op slot gooien, maar een overtal situatie wordt niet goed uitgespeeld. Even later het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, en boekt Budel een zwaarbevochten, maar zeer zeker verdiende overwinning tegen een stug Neerkandia.