JO17-1 pakt 3 punten na tumultueuse wedstrijd

Koen Kees (intikker)

Hoofdklasse G

19 september 2020 15:00

Na de opsteker van vorige week speelde we vandaag de eerste competitie wedstrijd thuis op het hoofdveld tegen Limburgia.

Ari was doorgeschoven naar JO19-1 en Alonso schoof door naar JO17-1. Yoeri mocht nog niet meedoen vanwege een schorsing en Amir en Bram waren ook niet inzetbaar. Sven en Tom hadden ook lichte klachten maar waren wel inzetbaar. Valentijn, ook terug van een blessure begon op de bank.

Dennis koos er voor om Finn A door te schuiven naar het middenveld om zo meer druk te zetten op hun verdediging.

Limburgia begon goed aan de wedstrijd en na 5 minuten kwamen ze op voorsprong door een fraai schot van buiten de zestien.

Gelukkig lieten we ons niet uit het veld slaan en kwamen we steeds beter in ons spel. Na een goede aanval over rechts was het Tijn die goed wegdraaide en met een lage voorzet Paulo bediende. Paulo rondde bekwaam af in de verre hoek 1-1.

De grens van Limburgia wees op buitenspel maar kreeg geen gehoor bij de scheids. We zetten steeds meer druk naar voren en in de 13e minuut had de keeper een goede reflex op een schot van Finn A.

Toch was het Limburgia die weer op voorsprong kwam in de 22e minuut profiteerde ze van een dekkingsfout achterin 1-2.

We gingen echter gewoon door en in de 27e minuut was het weer gelijk. Hun verdedigers hadden de handen vol aan Tijn. Na een gewonnen duel kon Tijn aanleggen van buiten de 16 en verschalkte hij de doelman in de korte hoek.

Ruststand 2-2.

In de 43e minuut kwam Valentijn in het veld voor de moegestreden Sven. Limburgia bleef voorin gevaarlijk met enkels snelle jongens maar echte grote kansen konden ze niet creeeren. In de 56e minuut pakte we de verdiende voorprong, na een mooie actie van Finn B aan de linkerkant van het veld legde hij de bal bij de 2e paal op een presenteerblaadje voor Tijn 3-2.

We schoven Tom door naar het middenveld en Finn A ging een linie naar achteren. Het stond nu iets beter, Tjerk en Luuk wonnen alle duels van hun directe tegenstander en Jasper controleerde het middenveld.

In de 60e minuut kopte Finn A de bal over doel na een corner vanaf rechts. In de 63e minuut leek de beslissing te vallen. Na een goede actie van Tijn aan de rechterzijde van het veld was het Paulo die de bal doortikte  op Finn B. Hij liet de doelman kansloos van dichtbij 4-2.

In de 68e minuut kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd en scoorde hun spits door het hart van de defensie, waarbij we iets te gretig het duel ingingen.

In de 75e minuut lag het spel lang stil door een blessure van een van de spelers van Limburgia. Hij maakte een veel te zware overtreding aan de linkerzijde van het veld op de doorgebroken Tijn. Een rode kaart was hier op z'n plaats geweest. Met nog 4 minuten op de klok werd de westrijd hervat.

Koen Kees kwam ons versterken vanuit JO17-2 en kwam in het veld voor Tom. In de laatste minuut besliste Koen de wedstrijd door direct te scoren na een voorzet van Tijn. Mooi man!

Eindstand 5-3, super goede teamprestatie mannen. Ga zo door!