Mooie overwinning SV Budel JO17-1 op Helden

Helden JO17-1

Hoofdklasse G

10 oktober 2020 14:30

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Helden op het programma. Helden heeft 4 punten uit 3 wedstrijden en wij nog de maximale score.

Helden heeft evenals Budel geen kunstgras dus dit was een voordeel.

Vooraf gaf Dennis aan dat we gewoon van eigen kracht uit moesten gaan en voor iedere meter moesten strijden.

Sven en Bram waren helaas nog niet inzetbaar maar Amir en Vaal gelukkig weer wel.

We begonnen in de vertrouwde opstelling.

Dat er strijd geleverd moest worden was vanaf minuut 1 duidelijk, dit had de trainer van Helden waarschijnlijk ook gezegd.

Helden met fysiek sterke spelers had met hun aanvoerder een goede spelverdeler in huis.

Na 4 minuten kwam het eerste gevaar van onze zijde, aan de linkerkant van het veld lag ontzettend veel ruimte en daar maakte Finn B handig gebruik van. Hij haalde de achterlijn, zijn voorzet kon helaas niet goed worden verwerkt door Tijn.

Het bleek dat de aanvoerder van Helden iets te veel ruimte kreeg en Dennis greep in door Finn B en Yoeri te wisselen van positie.

In de 11e minuut had Tom, die weer op rechtshalf stond, een schot wat gepakt werd door de keeper van Helden.

In de 18e minuut was het wederom Tom die met een goede crossbal Yoeri bediende aan de linkerkant van het veld, de verdediger van Helden kon nog corrigeren.

In de 19e minuut was het de ijzersterke Luuk die opstoomde aan de linkerkant van het veld, zijn goede voorzet bereikte Tom bij de 2e paal. De lage schuiver van Tom ging rakelings voorlangs.

We kwamen steeds beter in de wedstrijd en Helden kon niet echt gevaarlijk worden. De achterhoede onder leiding van Finn A stond weer als een huis met in het centrum Tim en aan de zijkanten Tjerk en Luuk, die alle drie hun man in de "tes" hadden en geen mm ruimte weggaven!

In de 24e minuut had Finn B, die de baas was op het middenveld een schitterende actie (zidane) en zette hij Yoeri vrij voor de keeper. De keeper verkleinde goed zijn doel en kon redding brengen op de inzet van Yoeri.

Helden was gewaarschuwd maar ze konden toch niet voorkomen dat ze met 0-0 de rust gingen halen. In de 36e minuut was het toch raak.

Tijn gaf een goede crossbal aan de rechterkant van het veld. Yoeri reageerde alert en stond weer oog in oog met de keeper. Deze keer liet hij de doelman kansloos en omspeelde hij hem goed om vervolgens binnen te schuiven 0-1.

Helden was de kluts kwijt en Budel rook bloed.

In de mooiste aanval van de wedstrijd was het nog voor rust 0-2. Aan de linkerkant zette Finn B de aanval op en tikte de bal op Yoeri. Zijn perfecte voorzet werd direct uit de lucht afgerond door Tijn in het zijnetje. Wat een prachtig doelpunt!

We gingen de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Vlak na rust bleef de verwachte storm van Helden uit en de eerste kans na rust was in de 52e minuut. Na een pass van Tijn was het Yoeri die zijn schot over doel zag gaan.

Toch kwam er nog een offensiefje van Helden, in de 53e minuut hield Ari zijn doel schoon met een goede redding dook hij als een snoek op de bal.

Vlak hierna was het Jasper die met een fraaie verdedigende actie het verschil op 2 doelpunten hield. Iedereen gaf maximaal en de krachten begonnen enigszins weg te vloeien.

In de 55e minuut kwam daarom Amir in het veld voor de moegestreden Paulo.

In de 58e minuut hadden we geluk dat een diagonaal schot van Helden op de paal terugkwam in de handen van Ari, uit de counter kon Tijn bijna scoren maar de doelman van Helden bracht redding.

In de 70e minuut kwam Valentijn in het veld voor Tom om wat extra power te genereren.

Helden probeerde het nog wel maar verder als een schot richting de lat, waar Ari goed het oog in had en enkele corners kwamen ze niet. Ze voelde wel aan dat er vandaag niets werd weggegeven door een ijzersterk Budel.

Jongens wat heb ik genoten van deze wedstrijd. Ga zo door, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren.