verdiende overwinning JO17-1 op Polaris uit Maastricht 2-1

RKVVL/Polaris JO17-1

Hoofdklasse G

3 oktober 2020 15:00

3e competitiewedstrijd thuis op veld 2 tegen onze vrienden uit Maastricht.

Helaas zonder publiek, of waren er toch een paar opa's door de mazen van het hek geslopen..

Veel blessures leidde er toe dat we het vandaag met 11 spelers moesten klaren.

De wedstrijd begon van beiden zijde ietwat afwachtend, eerste schotje richting doel was van Tijn in de 9e minuut.

Er lag veel ruimte aan de linkerkant van het veld. In de 16e minuut was het Jasper die Finn B goed diep stuurde en Finn had weer hetzelfde recept, een lage harde voorzet werd door Tijn gecontroleerd en in de korte hoek binnengelegd 1-0.

Gaandeweg werden we toch wel de betere ploeg, Polaris kon niet echt gevaarlijk worden.

In de 26e minuut was het Tom die vanaf rechts de bal goed voorgaf echter kon deze niet worden afgewerkt op doel.

30e minuut hard schot van Luuk in de handen van de prima keeper van Polaris.

Ruststand 1-0.

In de rust werd op de hoofdtribune aangegeven door Dennis wat de plannen waren voor de 2e helft.

Polaris begon iets feller aan de 2e helft en werd voor het eerst gevaarlijk in de 44e minuut met een schot.

In de 48e minuut was er gevaar bij de 2e paal maar gelukkig had Ari er goed het oog in.

In de 50e minuut was het Luuk die vanaf links goed voorgaf, de keeper kon meerdere malen redding brengen op een schot van Paulo.

De scheids zat niet mee en iedere contact werd bestraft met een vrije trap maar niet van twee kanten. In de 55e minuut kopte Tom nog knap op doel na een vrije trap van Finn A.

In de 57e minuut leek de beslissing te vallen, Ari zijn spelhervatting was perfect en bracht met een lange bal Tijn in stelling. Tijn bleef rustig en verschalkte de uitkomende doelman met een mooie lob 2-0.

Polaris kon niet echt gevaarlijk worden maar toch kwamen ze terug in de wedstrijd in de 66e minuut. Na weer een makkelijk gegeven vrije trap aan de linkerkant van het veld bleeft de bal hangen en was hun spits het meest alert 2-1.

De krachten begonnen weg te vloeien maar de verdediging met een goed spelende Tim en Tjerk stond als een huis.

Toch moest Ari in de 70e minuut nog redding brengen op een kopballetje van Polaris.

Gelukkig bleef het hier bij. Mannen goed gedaan 9 uit 3 en de koppositie is een feit. Ga zo door!