JO17-1 wint overtuigend 1e bekerwedstrijd

NWC JO17-1

Groep 1 07

29 augustus 2020 15:00

Na 2 weken trainen en vorige week het regiotoernooi gewonnen te hebben mochten onze jongens voor het eerst sinds maart weer aantreden voor een echte wedstrijd. Helaas was Tim er vanwege een blessure niet bij. Tegenstander in Budel was NWC uit Asten die uitkomen in de 4e divisie landelijk, een klasse hoger dan de hoofdklasse waarin wij uitkomen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Budel daar niet van onder de indruk was, er werd fel druk gezet en de eerste de beste kans werd direct in een doelpunt omgezet. Een snelle inworp aan de rechterkant werd door Yoery die zijn vrije rol goed invulde goed opgepikt en na een mooie actie met links in de verre hoek geprikt. De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten een goede aanval over links werd na een voorzet van Luuk met een laag diagonaal schot mooi door Valentijn afgerond. Na deze goede start werd NWC wat sterker, met name via corners en vrije trappen van de zijkant waarbij hun lange mensen werden gezocht. Ari greep echter iedere keer goed in. Aan de andere kant werden wij 2 keer gevaarlijk via Amir en Sven die beide vrij voor de keeper de bal net te ver voor zich uitspeelden waardoor ze te ver naar buiten werden gedreven om nog doeltreffend te kunnen afronden. Vlak voor rust was het dan toch raak, Sven stuurde Valentijn weg die met een droge knal de 3-0 maakte. Zo gingen we na een goede eerste helft met een verdiende voorsprong de rust in. Tjerk kon niet verder vanwege een blessure en hiervoor kwam Bram in het veld. Binnen 5 minuten stond de 4-0 op het bord, Jasper speelde Finn Bogers aan die goed wegdraaide en na een mooie dribbel de bal rechtsonder in het hoekje prikte. 10 minuten na rust verving Paulo de moegestreden Amir voor in de spits. Door eventjes wat concentratieverlies van onze kant kwam de 4-1 op het bord, maar door een goede goal van Tijn, die 20 minuten voor tijd Sven was komen vervangen, na een uittrap van keeper Ari, en de 6-1 door Bram na een scrimmage, werd de verdiende overwinning in veilige haven geloodst. Proficiat mannen, verdediging met Tom, Tjerk, Luuk en onder leiding van Finn A stond goed, Ari als keeper greep de weinige keren dat we het moeilijk hadden goed in, Finn B en Jasper stonden positioneel en organisatorisch centraal op het middenveld hele tijd goed, Yoeri was in zijn vrije rol op links continu gevaarlijk en Valentijn pakte met zijn 2 doelpunten de topscoorderspositie. Voorin waren Amir en Sven met hun snelheid continu dreigend, de invallers Bram, Paulo en Tijn vielen sterk in wat een teken is dat we beschikken over een brede en evenwichtige selectie. Op naar de volgende wedstrijd, uit naar het altijd lastige Laar. die vandaag met 5-2 bij Someren zijn gaan winnen. Winnaar van dat duel is bijna zeker van de poulewinst en daarmee de volgende ronde van de beker. Succes mannen !