SVN/Vossenberg B1

B-Junioren (district), B1, 4e divisie E

8 september 2012 15:00

Wilbrink, R.A.M.

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van SV Budel B1 op het programma van de 4de divisie, de tegenstander is SVN/Vossenberg uit Landgraaf. Na een teleurstellende Bekerwedstrijd van afgelopen Woensdag hadden ze wat recht te zetten. Rens Vrijsen en Stef Martens waren geblesseerd geraakt in de bekerwedstrijd, en Joris v Meijl kon niet mee doen omdat hij een ontsteking aan het oog heeft. Daarom hadden we Jelle Martens van de C1 gevraagd. En moesten we even de warming-up afwachten of Rens Vrijsen aan de wedstrijd kon beginnen.

Stef Martens was op tijd hersteld en Rens kon aan de wedstrijd beginnen. De doelstelling was voor elke speler duidelijk dit hadden we tijdens de training van Donderdag en vandaag nog eens benadrukt. Ondanks dat we normaal in het oranje speelde hadden we toch besloten om in het wit te spelen omdat de tegenstander in rood /wit gestreepte shirts speelde, zodat het contrast van beide teams goed zichtbaar was. De spelers waren gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen maar moesten al heel snel in de wedstrijd tegen een achterstaand aankijken. Namelijk in de 1ste minuut was het al 0-1 de scheidsrechter floot niet voor een buitenspel situatie en zo kon dus Vossenberg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Budel liet zich niet van de wijs brengen en binnen 4 minuten was het alweer gelijk, uit een hoeksschop was het Jorn v Cranenbroek die de bal knap in kopte en zo voor de 1-1 zorgde. De linksbuiten van Vossenberg was snel en sterk in de duels. De eerste 10 minuten kregen beide teams kansen om op voorsprong te komen. En kwam SV Budel in de 9de minuut goed weg, want Stef Martens tackelde een speler van Vossenberg onderuit in het 16 meter gebeid gelukkig floot de scheidsrechter niet voor een penalty. 5 minuten later werd de uitverdedigende bal onderschept door Vossenberg en werd de bal nog net op de doellijn weg gehaald. SV Budel moest al vroeg in de wedstrijd wisselen, in de 18de minuut viel Jur Smeets met een spierblessure in het bovenbeen uit en werd vervangen door Willy v Lierop. Door deze wissel ging Youri Stevens op de plaats van Jur spelen. Met een nuttige overtreding op het middenveld liep Rens Vrijsen in de 19de minuut tegen een gele kaart aan. De vleugelverdediging van SVN/Vossenberg waren niet zo sterk, Thomas Beerten kwam dan ook verschillende keren gevaarlijk op via de linkerkant en dit leverde in de 21ste minuut van de wedstrijd een voorsprong op voor SV Budel, de voorzet van Thomas Beerten werd goed binnen getikt door Niels v Cranenbroek 2-1 voor Budel. Ook Boris Feijen en Fedor v.d Boomen waren goed opdreef aan de rechter kant en haalde regelmatig de achterlijn. De vele hoekschoppen die Budel kreeg had de Keeper van Vossenberg toch de nodige moeite mee en had hij de bal niet altijd klemvast helaas waren de spelers van SV Budel niet altijd alert om de los latende bal binnen te tikken. Na iets meer dan een half uurtje wedstrijd was het Fedor v.d Boomen die de bal op het middenveld goed afschermt en de rust bewaarde en Rens Vrijsen aanspeelde die op zijn beurt Niels v Cranenbroek de vrije ruimte in stuurde, helaas speelde Niels de bal iets te ver voor zich uit. met een extra ingelaste drink pauze hadden de vele supports een goede eerste helft gezien en ging SV Budel met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na rust was het al binnen 2 minuten Thomas Beerten die de bal onderscheepte en met een fraaie lob de voorsprong probeerde te vergroten maar helaas mislukt dit. In de 44ste minuut was er een handsbal van Stef Martens op randje 16, de bal werd door Vossenberg over gekopt. Ondanks dat Vossenberg moest komen kreeg SV Budel ook goede kansen. In de 47ste minuut was het Thomas Beerten die voor de zoveelste keer de achterlijn haalde en een goede voorzet in huis had maar de mee lopende Roy Dierx tikte de bal over. De twee vleugelverdedigers van SVN/Vossenberg hadden de grootste moeite met Boris Feijen en Thomas Beerten en lag hier de kansen voor SV Budel om de wedstrijd te beslissen. Ook Roy Dierx speelde een goede wedstrijd op het middenveld en had vaak een goede diepte pas naar de vleugel spelers in de 55ste minuut werd zijn diepte pas op Boris Feijen helaas onderscheept. En was er meteen een tegen aanval van Vossenberg, Stef Martens hield een speler van Vossenberg vast in het 16 meter gebeid en de scheidsrechter aarzelde geen moment en legde de bal meteen op de stip, en Stef kreeg geel. Helaas voor SV Budel had de scheidsrechter de eerste overtreding op Stef Martens niet gezien, de penalty werd goed in de linkerhoek binnen geschoten. En stond het na 56 minuten voetbalen weer gelijk 2-2. Vossenberg kreeg hierdoor weer wat meer vertrouwen en was het gelukkig voor SV Budel dat de bal in de 61ste minuut hard werd overgeschoten door de linksbuiten van Vossenberg. Hierna was het toch weer SV Budel die het spel maakte en de kansen kreeg om op voorsprong te komen. In de 64ste en 65ste minuut was het weer Roy Dierx die Thomas Beerten bediende aan de linkerkant en zijn voorzet werd net gemist door Boris Feijen. Inmiddels had SV Budel twee keer gewisseld zo kwam Lars v Meijl in de 60ste minuut erin voor Jorn v Cranenbroek en viel Jelle Martens in de 66ste minuut in voor de moe gestreden Fedor v.d Boomen. De zoveelste corner die Budel kreeg werd net iets te zacht in geschoten door Jelle Martens. In de 77ste minuut van de wedstrijd werd het hard werken van SV Budel uiteindelijk toch nog beloond. De goed ingevallen Jelle Martens had een prachtige voorzet van rechts en deze werd mooie afgemaakt door de vrijstaande Thomas Beerten en stond het met nog 3 minuten te spelen 3-2 voor Budel.
Met een goede redding van Luuk Coenegracht in de laatste minuut voorkwam hij dat Vossenberg nog op gelijkhoogte kwam en werd de wedstrijd beslist in het voordeel van SV Budel. en over de gehele wedstrijd was het dan ook dik verdient, en waren de eerste 3 punten in de 4de divisie een feit.

De komende week zal er weer hard getraind moeten worden want as zaterdag 15 Sept. speelt SV Budel weer thuis en dan komt Deurne op bezoek.