66'

Hoofdklasse E

30 november 2019 14:30

Met de nieuw trainersstaf op de bank gingen we vol goede moed de confrontatie aan met het hooggeplaatste DBS uit Eindhoven. Teun en Koen hadden het goed neergezet en benadrukt dat we lekker ontspannen moesten gaan voetballen zoals we de laatste weken ook hadden gedaan. Mil is nog steeds geblesseerd en Vince en Nik begonnen op de bank. Luuk op doel, Pieter en Finn A in het centrum, Luuk D en Bram als back, op het middenveld Sepp Nick, en Yoeri, voorin Finn B, Sem en Sieme.

DBS staat 1 punt achter ons en ze begonnen fel aan de wedstrijd. Luuk S moest meteen in de 1e minuut ingrijpen op een hoge voorzet. Uit de counter was de eerste kans te noteren voor Sieme. In de 4e minuut was het Sem die op links het strafschopgebied kon binnensnijden en werd gevloerd door een verdediger van DBS. Strafschop, deze werd koelbloedig binnengeschoten door Sepp. 1-0 lekker begin.
Deze voorsprong zou vertrouwen moeten geven maar dit was niet het geval. We hadden de versnelling niet in de  vooruit maar meer in de achteruit. Dit leidde in de 7e minuut tot een misverstand in de verdediging waar DBS dankbaar gebruik van maakt 1-1.
Het vertrouwen was weg en er werd de gehele 1e helft angstig gevoetbald. DBS van hun kant konden hier echter ook weinig tegenover stellen. Bram kreeg nog geel van de scheids wat zwaar gestraft was. Russtand 1-1.
In de rust werd door Teun en Koen benadrukt dat er nog alles mogelijk was en nog niks verloren. Durf te voetballen en durf fouten te maken. De kansen komen dan vanzelf.
Met deze boodschap begonnen we een stuk overtuigender aan de 2e helft. In de 46e minuut had Sieme pecht toen zijn inzet onderkant lat uit doel kwam na een mooie voorzet van Yoeri. Ook de rebound ging er niet in.
In de 47e kwam Nik en Vince in het veld voor Finn B en Bram.  Vince kwam op de plaats van Pieter en Pieter ging op de plaats van Bram spelen. Finn A ging voor meer stootkracht in de voorste linie en Nik kwam erbij op het middenveld.
In de 50e minuut een grote kans voor Sieme, de paal brengt redding en in 2e instantie krijgt Finn A de bal ook net niet over de doellijn. Paniek troef bij DBS. In de 53e minuut nog een kans voor Yoeri, zijn schot gaat voorlangs. DBS is rijp voor de sloop maar dan komen ze geheel tegen de verhouding in op 1-2 door een afstandschot van net buiten de 16.  We laten ons echter niet uit het veld slaan in in de 56e minuut is het wederon de binnenkant van de paal die in de weg staat. Uit een prachtige corner raakt Yoeri de 2e paal. Nik kan met zijn kopbal niet genoeg kracht zetten om de rebound binnen te leggen.
In de 65e minuut is het dan wel raak, uit weer een gevaarlijke corner van Yoeri is het de goedspelende Nick Sprenger hoog boven iedereen uittorend en de verdiende gelijkmaker binnenknikt 2-2. Er is dan nog voldoende tijd om de overwinning te forceren.
We gaan er voor met volle overtuigen, er volgen nog eer reeks van kansen en halve kansen maar we zijn iets te gehaast en DBS haalt alles uit de kast om tijd te rekken en ons uit het ritme te halen. Dit lukt ze helaas ook nog en er ontstaan diverse kansen voor DBS uit de counter. Ze verzuimen het echter ook af te maken. In de laatste paar minuten is er nog een geweldige diagonale poeier van Sieme, weer is het de lat die redding brengt voor DBS. Helaas het lukt niet meer eindstand 2-2