JO19-1: drie belangrijke punten, en voor het eerst de 0.

De thuiswedstrijd tegen DBS is in een verdiende 3-0 overwinning geëindigd.
Doel: Ari (keeper JO17-2).
Achter: Rein, Wouter, Floris, Niek.
Midden: Ruud, Jochem, Bas, Wessel.
Voor: Bram, Sam.
Het was duidelijk dat we vandaag maar weer eens voor de 3 punten moesten gaan. Dit was een tijdje geleden. Vandaag ook de eerste basis plaats voor Floris, die stilaan terug komt van een lange blessure.
De eerste minuten liet DBS goed voetbal zien, zonder gevaarlijk te worden. Daarna namen wij het initiatief over, en kwamen er meteen kansen. Rein schoot in de 5e minuut over (voorzet Wessel), Sam kreeg een paar mooie mogelijkheden (schot op de paal, en één op één met de keeper), maar vooralsnog bleef het 0-0. In de 10e minuut was het wel raak, Rein knalde (met links) in de linkerbenedenhoek binnen. Even later een mooie voorzet van Ruud vanaf rechts, maar kopbal van Bram gaat net voorlangs. We controleerde de wedstrijd hierna uitstekend,  We gaven helemaal niets weg. In de 33e minuut kregen we een vrije trap, en specialist Wessel krulde de 2-0 binnen. Even later redde de keeper van DBS prima op een schot van Sam.
Ruststand 2-0.
In de rust één wissel bij ons, Rein moest helaas weg, en daarvoor in de plaats kwam Sem het veld in. Ook Sem is op de weg terug na een lange blessure, en wil zich terug knokken in de basis. Het eerste wapenfeit na rust was een scrimmage voor het doel van DBS, waarbij een schot van Jochem op de paal belandde. Hierna moet Wessel geblesseerd het veld verlaten , en komt Dylan erin. Dylan gaat "op 10" spelen, waardoor de sterk spelende Bram een linie terug zakt naar het middenveld. Even later een mooie steekbal van Dylan op Sam, maar opnieuw kan de keeper van DBS redding brengen.  In de 70e minuut de eerste echt grote kans voor DBS, maar Ari (15 jaar) laat zien dat hij een groot talent is in de goal, met een reflex voorkomt hij de aansluitingstreffer. Direct daarna aan de overkant een grote kopkans voor Jochem, maar de bal gaat naast. Ondertussen is de moegestreden Floris vervangen door Ruben. Ruben krijgt al snel een mooie kans, maar te gehaast schiet hij voorlangs. Toch scoren we nog een keer, Wouter kan een corner van Sam eenvoudig binnen tikken. De actie van de dag is voor Ari in de laatste minuut. Hij brengt met de geweldige reflex redding op een schot van 3 meter afstand.
Mooie en belangrijke overwinning voor onze boys, zeker 80% van de wedstrijd totale controle gehad, en misschien was het allemaal niet even mooi, het was een "zakelijke overwinning" zullen we dan maar zeggen. Op naar de derby tegen Valkenswaard.