20'
...

F-Pupillen (voorjaar), F1, Hoofdklasse D

12 mei 2012 10:00

SV Budel F1 heeft haar 1e nederlaag geleden in de najaarscompetitie en dit betekende meteen dat ze ook geen kampioen zijn geworden. In een rechtsteeks duel met de concurrent SHH F1 werd er helaas, maar verdiend met 0-2 verloren.

Budel F1 had tot deze wedstrijd alle 8 haar wedstrijden gewonnen en SHH had 7x gewonnen en 1x gelijk gespeeld, dit betekende dus dat de winnaar van deze wedstrijd kampioen zou zijn. Onze kids waren toch wel behoorlijk gespannen voor de wedstrijd, maar er werd vooraf gezegd dat wij als leiders super trots waren op dit team. In de najaarscompetitie waren we al kampioen geworden door alle 11 de wedstrijden te winnen en in de voorjaarscompetitie hadden we ook onze 8 wedstrijden gewonnen. 19x winst achter elkaar, een prestatie om super trots op te zijn. Maar ondanks al deze overwinningen toch geen kampioen, doordat SHH ons in de laatste wedstrijd een pootje haakte.

De eerste 10 minuten hadden wij het initiatief zonder echt dreigend te worden, maar daarna kwam SHH steeds beter in hun spel. Voetballend waren zijn gewoon een stukje beter als ons. Mooie combinaties van SHH zorgde voor de eerste dreigende situaties voor ons doel. In de 12e minuut kwamen we 0-1 achter door een mooi schot van een van de spelers van SHH. Na dit doelpunt bleef SHH de betere ploeg en net voor rust scoorde ze de 0-2 met een laag schot onder in de hoek. Dit was ook de ruststand.

De trainers van Budel probeerde onze jongens op te peppen, als we tegen zouden kunnen scoren zou er weer hoop zijn werd er gezegd. We begonnen de 2e helft ook wel iets feller, maar het was duidelijk dat we onze meerdere moesten erkennen in SHH. We kregen gewoonweg geen kansen doordat SHH goed verdedigde en makkelijk bleef voetballen. Onze jongens werden moe en wat ze ook probeerde, helaas, de kampioensschaal ging (verdiend) naar Herten.

Na de wedstrijd werd SHH gefeliciteerd met het kampioensschap en nog penaltys genomen. In het kleedlokaal werd ons team toch getrakteerd na een geweldig mooi seizoen. Er werd (kinder)champagne ontkurkt en alle spelers kregen een lekkere chocolade medaille. Ook kregen ze namens TIM modelmakerij een shirt aangeboden met tekst erop: IK BEN EEN SV BUDEL F1 KANJER. In de kantine werd er nog een lekker broodje frikandel geeten, en de polonaise werd in gang gezet samen met de spelers van SHH. Mooi om te zien dat er toch volop genoten werd door onze jongens. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer mooie prestatie van SV Budel F1 in de hoofdklasse, 1x kampioen en een keer 2e. Wij als trainers vonden het een geweldige eer om met deze jongens te mogen samenwerken.