SV Budel JO17-1 wint thuis met 4-0 van RPC JO17-1

RPC JO17-1

Hoofdklasse H

9 februari 2019 14:30

D. Clijsen

De eerste competitie wedstrijd na de winterstop heeft een verdiende overwinning opgeleverd voor onze jongens. Natuurlijk was het de vraag hoe we ervoor stonden, de laatste weken weinig kunnen trainen ivm de weersomstandigheden.
We begonnen met Sem J, Nick en Floris op de bank.
De opdracht van de trainer was om al snel druk te gaan zetten, en zo snel de bal te veroveren. We starten ijzersterk, de eerste de beste aanval leverde meteen een knalde goal op van Sepp, die de voorzet van Wessel binnen kon tikken. We bleven de betere ploeg, en RPC probeerde met vooral lange ballen gevaarlijk te worden, maar onze verdediging kwam niet in problemen. Op het middenveld werd geprobeerd de controle te krijgen, en dat lukte goed. Nik Martens stond daar centraal, en deed dat prima. Helaas kregen we al snel 2 tegenvallers te verwerken, linksbuiten Sieme en spits Dylan moesten geblesseerd het veld verlaten. Floris en Sem. J kwamen erin. Vrij snel daarna kwam Sem J alleen voor de keeper, maar deze redde bekwaam.
Ruststand 1-0.
Na rust werden wij steeds sterker, en al snel stond het 2-0. Het was onze keeper Luuk die een voorzet uit de lucht pakte, en zag dat spits Sem één op één stond. Met een verre uittrap bediende hij Sem, en deze knalde ontzettend hard de bal in de kruising. Een paar minuten later was het weer raak, we onderschepte op eigen helft de bal, Sem S werd op links weg gestuurd en zijn voorzet werd door Ruud binnen getikt. In de 72e minuut scoorde Sem J de 4-0, een kopbal van Wouter werd nog van de lijn gehaald, maar Sem kon binnen schieten. Dit was ook de eindstand.
Een goede start dus na de winterstop, en volgende week mogen we echt aan de bak, uit tegen koploper VOAB. Dit is de grote titelkandidaat, dus zal er vanaf minuut 1 gestreden moeten worden. Helaas kan Sieme er niet bij zijn, en moeten we afwachten hoe Dylan hersteld.
We hopen natuurlijk weer op veel support, net als afgelopen zaterdag, ondanks het slechte weer.