37'
...

F-Pupillen (voorjaar), F1, Hoofdklasse D

24 maart 2012 10:00

SV Budel F1 heeft een zwaar bevochten zege geboekt tegen Laar F1. We wisten van tevoren dat dit weer een moeilijke wedstrijd kon gaan worden. De spits van Laar traint al een tijdje mee bij PSV en mag daar komend seizoen ook gaan voetballen. Het was dus de bedoeling deze jongen af te stoppen. Onze verdediging kreeg dus de opdracht deze jongen in de gaten te houden.

Na een rustig begin kwamen we na 8 minuten spelen op achterstand, de spits van Laar werd goed aangespeeld, ging alleen op onze doelman af en schoot mooi binnen, 0-1. Onze jongens keken elkaar eens aan en de mouwen werden opgestroopt (oh nee, we speelden al met korte mouwtjes). Meteen werd Laar onder druk gezet en in de 11e minuut scoorde Sieme de verdiende gelijkmaker na een afgeweken schot. 1-1.
Nu was het erop en erover dachten onze boy's en Sepp scoorde met een vlammend schot van 15 meter de 2-1. (15e min). Wie dacht dat Budel nu weer wat rustiger ging spelen kwam bedrogen uit, er werd nog eens flink gas gegeven en in de 17e minuut, na een prima voorzet van Wouter, nam Sieme de bal keurig aan, draaide weg van zijn tegenstander en schoot via de binnenkant van de paal binnen 3-1. Dit was de ruststand.

Na rust begon Laar met hun spits als laatste man te spelen. Wij keken hier een beetje raar tegenaan, maar onze jongens speelde lekker vrij de 2e helft zonder in moeilijkheden te komen. Laar probeerde er soms snel uit te komen maar onze verdediging stond als een huis. Echte kansen kregen wij ook niet dus het leek op een 3-1 overwinning af te gaan. Tot plots 3 minuten voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer viel na een schot met een rare stuit net voor doel waardoor onze doelman Bas volstrekt kansloos was; 3-2. Laar zette nu alles op alles en wij werden met de rug tegen de muur gezet. Laar probeerde met enkele afstandschoten Bas te verrassen maar Bas keek alle ballen ernaast. Na 40 minuten floot de prima leidende scheidrechter Maxim af en konden we opgelucht adem halen, een verdiende maar benauwde zege.

Dinsdag spelen thuis we voor de beker de kwartfinale tegen HEBES, aanvang 18.45 uur.