SV Budel JO17-1 speelt gelijk tegen sv Laar JO17-1.

sv Budel JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, Hoofdklasse J

15 oktober 2016 13:00

Meijers, G.J.M.

Na de 2 opeenvolgende overwinningen heeft JO17-1 niet de volle winst en de 3 punten mee kunnen nemen uit Weert. In een gelijk opgaande wedstrijd kon geen van beide ploegen dan ook aanspraak maken op de winst. Al moet gezegd dat de mogelijkheden er voor beide ploegen wel is geweest. JO17-1 mag van geluk spreken dat Damien Dierckx in de laatste minuut de terecht toegekende strafschop aan sv Laar onschadelijk weet te maken, waardoor de 1-1 eindstand op het bord blijft.

Na de elleboogstoot van vorige week voegt zich nu ook Jochem Spee naast de nog steeds revaliderende Seb Damen en Bas Bergmans aan de ziekenboeg toe. Floris Kessels en Wessel Ras van JO15-1 zijn aan de selectie toegevoegd.

In de eerste helft is het lang zoeken voor beide teams om een overwicht te creëren. Uit eindelijk lukt dat beide teams niet en een brilstand lijkt dan ook de ruststand te worden. Maar 2 minuten voor de thee is daar de voortreffelijke corner van  aanvoeder Thijs van Geldorp. Rein Martens is ongedekt en kan van dichtbij koppend de 0-1 scoren.

Na de thee is het beeld niet anders.  In de 50e minuut is er een sublieme aanval over de linkekant met hoofdrollen voor Zem van Kessel en Bram van Bekhoven te noteren. De keeper kan redding brengen op de inzet van Bram, waarna de rebound van Martijn Janssen over het doel zeilt.

Beide teams volharden in hun tactisch plan waardoor er vooral een middenveldspel ontstaat met weinig situatie die uitzicht bieden op een doelpunt. Omdat sv Laar maar met 1 spits opereert is het overtal op het middenveld voor sv Laar. Het harde werken van Thijs van Geldorp en Youri Bogers begint zijn tol te eisen. Na een afgeslagen Budelse aanval kan Youri Bogers in de 55e minuut niet meer op tijd zijn verdedigende stelling innemen waardoor Thijs van Geldorp in een 1-2 situatie wordt uitgespeeld. sv Laar buit deze situatie volledig uit en de 1-1 staat op het scorebord.

De Budelse formatie is echter nauwelijks aangeslagen en blijft knokken voor elke bal. Zem van Kessel moet de strijd staken en wordt vervangen door Floris Kessels. 15 minuten voor tijd is het weer de beurt aan sv Budel. Na een sublieme aanval wordt Thijs van Geldorp vrijgespeeld en haalt verwoestend uit. Via de vingertoppen van de doelman, en de onderkant van de lat komt de bal net voor de doellijn op de grond.

In de laatste minuut staat Floris Kessels te ver naar buiten en kan zijn directe tegenstander binnendoor glippen. Floris wil iets te enthousiast zijn fout herstellen en loopt de zich breed makende aanvaller onderuit. De scheidsrechter fluit terecht voor de strafschop en een nederlaag dreigt. Gelukkig denkt Damien Dierckx daar anders over en stopt de strafschop door te blijven kijken. Met een uitgestoken voet keert hij de zwakke inzet. Pff, de scheidsrechter fluit direct voor het einde en het zwaar bevochten punt is binnen.

Opstelling sv Budel O17-1: Damien Dierckx, Thomas te Raaij , Ruben Kessels, Wesley Schenkels, Zem van Kessel (70e Floris Kessels), Thijs van Geldorp, Rein Martens, Youri Bogers, Bram van Bekhoven, Martijn Jansen, Ruben te Raaij.