sv Budel A1 geeft wedstrijd onnodig uit handen

A1 - Hoofdklasse J

5 maart 2016 15:00

Mulder, W.H.

Opstelling sv Budel JO19-1

sv Budel A1 begon goed aan de wedstrijd tegen SC Susteren. Toch kwam Budel halverwege de eerste helft met 1-0 achter. Budel kreeg kansen voor de rust, maar wist deze niet te verzilveren. Na rust kreeg Budel binnen zeven minuten drie doelpunten tegen door twee persoonlijke fouten en een schitterende vrije trap. De moed zakte in de schoenen en Susteren wist nog eenmaal te scoren. De Brabanders mogen de zeer sterk keepende Luuk Coenegracht dankbaar zijn dat de score niet verder is uitgelopen.

Met de geblesseerde Willem van der Steen en de afwezige Cody reisde Budel af richting Susteren, de nummer drie van de competitie. B1-speler Luc Beerten nam voor de tweede week op rij plaats op de bank samen met de teruggekeerde Bjorn Hompes en Hein Vlassak. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden begon aanvoerder Jelle Martens achterin en ging Joris van Meijl naar de voorhoede. Dominic Giessler begon op rechtshalf en Stef van der Kruijs op verdedigend middenvelder.

Budel begon de wedstrijd gemotiveerd en mocht de eerste kans noteren van de wedstrijd. Luc Nouwen schrok in de achtste minuut van de hoeveelheid ruimte die hij vlak voor de goal kreeg en kopte hierdoor de bal recht in de handen van de keeper. Toch kwam Susteren geheel terecht op voorsprong nadat het een uittrap veroverde en direct op doelman Coenegracht af stormde. Budel werd sterker en kreeg zo nu en dan kansen. Zo scoorde Susteren bijna een eigen goal na een scherpe voorzet van Niels van Cranenbroek. Tegenvaller in e eerste helft is het uitvallen van Lars van Meijl na een flinke charge op de enkels. B1-junior Luc Beerten is zijn vervanger, maar moet na negen minuten alweer het veld verlaten met een spierblessure. Hierdoor maakt Bjorn Hompes vlak voor rust zijn rentree in het team.

Budel kwam zeer gemotiveerd en zelfverzekerd het kleedlokaal uit en was van plan om te stunten tegen de nummer drie van de competitie. Deze plannen konden 20 seconden na rust al direct de prullenbak in. Een lange bal werd vanuit de aftrap direct naar voren getrapt. Laurens van den Akker verliest de bal en zo kan de behendige rechtsbuiten van Susteren voor een 2-0 voorsprongen tekenen. Drie minuten later beslist de spits van Susteren definitief de wedstrijd door Bjorn Hompes en Jelle Martens opzij te zetten en te scoren. Budel wilt de aansluiting treffer maken en lijkt dit bijna te doen via Stef van der Kruijs, maar de keeper pakt met moeite de bal. In de 52e minuut krult de vrije trappen specialist van Susteren de bal prachtig over de muur in de kruising. Budel doet nog iets en schiet gevaarlijke op goal via Joris van Meijl en Dayne Rodriguez, maar de bal gaat er niet in. De moed is inmiddels in de schoenen gezakt en Susteren krijgt meerdere kansen, maar Luuk Coenegracht etaleert zijn klasse door iedere bal op doel te pakken. Kort slaat de vlam onnodig in de pan zodra Roy van Tongerloo naar zijn wordt nagetrapt. De verder goed leidende en makkelijk kaarten trekkende scheidsrechter trekt hier niet de terechte rode kaart, maar laat onnodig doorspelen. Susteren mag in de 71e minuut nog eenmaal juichen als een voorzet van de zijkant van dichtbij wordt binnen geschoten. In het laatste restant van de wedstrijd krijgt Susteren nog vele kansen, maar stuiten de Limburgers wederom telkens op Coenegracht.

Budel heeft in de eerste helft laten zien dat het met vlagen het niveau van Susteren mee kan. Het kreeg zelfs tegen de nummer drie van de competitie nog diverse kansen voor de rust. Na rust geeft Budel het volledig onnodig uit handen door meerdere persoonlijk fouten. Ook in deze wedstrijd was te zien dat de oranjehemden nog een grote conditie achterstand hebben door het weinige trainen in de winterperiode ten opzichte van de teams die wel hebben kunnen trainen. Met het eerste helft in het achterhoofd wordt er gekeken naar de volgende thuiswedstrijd tegen SHH A1.

Opstelling sv Budel A1: Luuk Coenegracht, Laurens van den Akker (’55 Hein Vlassak), Lars van Meijl (’31 Luc Beerten ’40 Bjorn Hompes), Jelle Martens, Roy van Tongerloo, Stef van der Kruijs, Dominic Giessler, Dayne Rodriguez, Luc Nouwen, Niels van Cranenbroek en Joris van Meijl