A1 - Hoofdklasse J

7 november 2015 14:30

Lahaije, M.J.J.

Opstelling sv Budel JO19-1

Koploper DVO A1 heeft Budel min of meer gespaard in het eenvoudig gewonnnen duel. DVO hadden binnen een kwartier al een marge van twee doelpunten via twee identieke aanvallen. In de 35e minuut viel Hein Vlassak met een ogenschijnlijke ernstige blessure uit en kort hierna viel de derde goal voor de thuisploeg. In de rust gaf Luc Nouwen aan dat hij niet meer door kon en zo moest Budel de tweede helft met tien man verder. DVO scoorde nog driemaal en Willem van der Steen tekende voor de eretreffer met een prachtbal in de kruising. Waar Budel stiekem hoopte op een stunt, ging het wederom met 0 punten naar huis.

Jelle Martens en Joris van Meijl zitten al weken in de lappenmand en ook Roy van Tongerloo voegde zich last-minute bij dit tweetal. Cody van Rooy begon op de bank en verder was de opstelling identiek aan die van Groene Ster thuis. Lars van Meijl mocht wederom aantreden met de aanvoerdersband.

DVO begon de wedstrijd wervelend en via een actie die starte aan de linkerkant en eindigde in aan de rand van het strafschopgebied wist de koploper in de elfde minuut al te scoren. Twee minuten later volgde een identieke aanval, maar dan aan de rechterkant. Het resultaat was hetzelfde en zo keken de oranjemannen al na dertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. DVO was gevaarlijk en kreeg meerdere grote kansen, maar het vizier van de Limburgers stond niet altijd op scherp. In de 35e minuut kwam Hein Vlassak in een ongelukkige botsing. Een op het oog zware blessure was het gevolg en Vlassak moest de strijd staken. Cody van Rooy kwam in zijn plaats en Dominic Giessler zakte enkele linies terug. In de 39e minuut was Giessler hoofdrolspeler bij het derde tegendoelpunt. Een Giessler werd naar de grond getrokken en zo kon DVO voor de derde treffer tekenen. De slecht fluitende scheidsrechter zag er geen overtreding in en keurde het doelpunt goed.

In de rust kwam Budel met tien man naar buiten, want spits Luc Nouwen had eerder in de eerste helft een botsing gehad met de bonkige verdediger van DVO. Nouwen bleef achter in het kleedlokaal met een blessure. In de 53e minuut volgt een steekpass vanuit het middenveld en kon de DVO speler het een op een met doelman Coenegracht afmaken. Twee minuten later was het de aanvallende middenvelder van DVO die voor zijn hattrick tekende met een kopie van de vierde goal. Budel begon beter te voetballen en DVO zakte wat in. Budel werd gevaarlijker en kon nu en dan wat speldenprikjes uitdelen, maar scoren deed het nog niet. DVO daarentegen wel in de 69e minuut. Laurens van den Akker lijdt zeer simpel balverlies als laatste man en zo zette de Limburgers het zesde doelpunt op het scorebord. Stef van der Kruis speelde een zeer goede wedstrijd, maar kon dit ondanks zijn aanvallende intenties niet belonen met een doelpunt. Willem van der Steen mocht in de 77e minuut nog de eretreffer op zijn naam zetten. Van der Steen kreeg de bal via de in de weg staande arbiter voor zijn voeten en plaatste de bal prachtig in de kruising. Zonder enige blessuretijd floot de leidsman na 90 minuten af.

Budel hoopte op een stunt, maar het keerde wederom met 0 punten naar het Brabantse landschap. DVO was Budel de baas en besliste de wedstrijd voor rust al. Toch lieten de oranjemannen pas in de tweede helft zien dat er wel degelijk gevoetbald kan worden met hier en daar enkele goede combinaties. Komende zaterdag is op eigen veld de degradatie topper tegen sv Laar A1 om 15.00

Opstelling sv Budel A1: Luuk Coenegracht, Hein Vlassak (35' Cody van Rooy), Bjorn Hompens, Lars van Meijl, Stef van der Kruis, Laurens van den Akker, Dominic Giessler, Willem van der Steen, Luc Nouwen ('45 blessure), Niels van Cranenbroek en Dayne Rodriguez