Scheidsrechter

Vrenken, A.W.H.

Accommodatie

Onbekend

Door gebrek aan effectiviteit is sv Budel A1 uit de poulefase gevlogen met 1 punt. Eerder werd er verloren van Haelen en SHH (4-2 en 2-3) en er moest tegen Merefeldia gewonnen worden om nog door te kunnen bekeren. De kansen van Budel waren niet meer op drie handen te tellen, maar de goals bleven uit. Door een afgewaaide voorzet kwam Merefeldia op voorsprong, maar door de benutte penalty van Stef Martens bleef het 1-1.

Budel kon vandaag geen beroep doen op de geblesseerde Laurens van den Akker en Rens Vrijsen. Joep Derks en Jorn van Cranenbroek waren daarentegen na weken blessureleed weer fit en de eerst genoemde begon in de basis. Koen Vos schoof naar het middenveld en Stef Martens mocht de aanvoerdersband om deze wedstrijd.

Na amper 40 seconden voetballen had Thomas Beerten al zijn eerste bekergoal kunnen maken, maar de bal ging rakelings over de kruising. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer en kon bijna iedere Budel speler wel meermaals op goal schieten.  Echter ontpopte de keeper van Merefeldia zich tot ‘man of the match’ door iedere bal tegen te houden en continue op de juiste plek te staan. Pas vier minuten voor het rust signaal hoefde Luuk Coenegracht in actie te komen. De ruststand was 0-0 en de spelers gingen naar binnen voor de thee.

In de rust werd de moe gestreden Joep Derks gewisseld voor Jorn van Cranenbroek die hiermee na lang blessureleed weer het oranje shirt draagt. Merefeldia kwam sterker uit de rust dan dat het er in was gegaan, maar overtuigen deden ze niet. In de 57e minuut zette de linksbuiten van Merefeldia de bal voor de goal, maar Luuk Coenegracht zag deze bal geheel onverwachts over hem heen vallen. Geheel tegen de verhouding in stond het 0-1 voor Merefeldia A1. Enkele minuten kreeg Jorn een onterechte gele kaart van de zeer snel fluitende scheidsrechter wegens licht shirtje vasthouden.  Merefeldia werd brutaler en Budel begon meer ruimte weg te geven achterin door het doorschuiven van Stef naar het middenveld. Gelukkig stond een zeer goed voetballende Dominic Giessler nog achterin en werd er verder geen gevaar gesticht. Een kwartier voor tijd kreeg Budel een onterechte penalty wegens vermeend hands. Specialist Stef Martens legde de bal op de stip en zoals al vaker dit seizoen wist hij ook deze weer te scoren. Geheel terecht staat het 1-1 en ging Budel voor de winst, maar de keeper van Merefeldia wist zijn doel verder schoon te houden. In de laatste minuut dreigde het nog te escaleren nadat Stef bij de zijlijn een aantal noppen op zijn been zag komen. Waar een rode kaart verdiend was, kreeg de speler van Merefeldia geel. Hiermee was het een van de laatste acties van het verder sportieve duel en bleef het 1-1.

Budel heeft laten zien dat ze het goed voetballen ook in de beker kunnen laten zien. Echter was de effectiviteit van het aantal kansen dusdanig laag dat er na 90 minuten een 1-1 op het scorebord stond. Positieve punten aan deze wedstrijd waren het dominante spel van Budel en het terugkeren van Joep Derks en Jorn van Cranenbroek. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Laar A1 voor de competitie op het programma en kunnen Jos Rutten en Daan Kwaspen  voor het eerst dit seizoen beschikken over een fitte selectie.

Opstelling sv Budel A1: Luuk Coenegracht, Joep Derks (’45 Jorn van Cranenbroek), Stef Martens, Lars van Meijl, Dominic Giessler, Koen Vos, Niels van Cranenbroek, Joris van Meijl, Thomas Beerten, Fedor van den Boomen, Jesse Huijers.