Scheidsrechter

Spierings, A.J.

Accommodatie

Onbekend

sv Budel A1 heeft ook de 4e wedstrijd op rij weten te winnen tegen EHC / Heuts met 3-1. Goals van Stef Martens, Rens Vrijsen en A2-speler Roy Mennen deden EHC de das om. De wedstrijd werd overschaduwd door het ernstig gemeen spel van enkele EHC-spelers waardoor er maar liefst 4 rode kaarten vielen. ‘Slechts’ 3 voor EHC en 1 voor Budel.

Het is alweer anderhalve week geleden sinds de laatste wedstrijd (2-1 winst op FC Hoensbroek A1) en sv Budel speelt thuis tegen EHC / Heuts. De oranjehemden moesten het stellen zonder de geblesseerde Joep Derks en Jorn van Cranenbroek en een in de warming-up uitgevallen Dominic Giessler. Laurens van den Akker begon hierdoor op linksback en A2-speler Roy Mennen begon op de bank.

Na amper 10 seconden spelen stond er al bijna 1-0 op het scorebord, maar Fedor van den Boomen gaf de bal te weinig ‘power’ mee om de bal over de lijn te schieten. Budel was sterker en kreeg ook enkele kansen, maar de stand bleef 0-0. In de 19e minuut leed Koen Vos balverlies op het middenveld en kwam de bal bij de zeer snelle spits uit van EHC. Stef Martens stapte net te laat en het was 1 op 1 een koud kunstje voor de spits om het af te maken. Zo stond het geheel tegen de verhouding in, 0-1. sv Budel bleef er kalm onder en bleef voetballen en de 1-1 kon niet lang uitblijven. Een overtreding van Lars van Meijl in de 33e minuut waar hij met geel goed weg kwam, betekende al de 3e gele kaart van de wedstrijd. In de 35e minuut speelde een op het oog ernstige blessure Laurens van den Akker partte en moest hij de strijd staken. Dominic Giessler verving hem en had een perfecte invalbeurt. In minuut 38 volgde een volstrekt uit het boekje gaande overtreding op Rens Vrijsen die meer iets weg had van een moordaanslag dan een voetbalovertreding. De speler van EHC kwam weg met ‘slechts’ geel waar donkerrood een vereiste was. De aanvoerder van Budel overleefde de aanslag en legde de bal in de 43e minuut, na een goede bal van Jesse Huijers, in het netje. 1-1 Is de ruststand en de spelers gingen naar binnen voor een kopje thee.

Budel wilde door gaan waar het voor rust gebleven was, maar EHC gooide aardig wat roet in het eten.  EHC was sterker en feller uit de rust gekomen dan waar het de rust mee was in gegaan. Budel had iedereen nodig om EHC af te stoppen en een 1-2 zat er eerder aan te komen dan een 2-1. Deze zat er ook bijna in, maar Luuk Coenegracht zag de vrije trap boven op de lat belanden. In de 60e minuut werd Jesse Huijers afgelost door A2-speler Roy Mennen, die hierbij officieel zijn debuut in de hoofdklasse maakt. In de 67e minuut ontving Lars van Meijl een terechte 2e gele kaart na een late sliding en hij mocht het veld verlaten. Budel liet zien dat het ook met 10 tegen 11 wilde voetballen en ging op zoek naar de voorsprong. Een steekpass van Rens leek een makkie voor de keeper te zijn, maar hij trapte een compleet gat in de lucht, waardoor nota bene Roy Mennen de bal voor een leeg doel binnen kan trappen in de 69e minuut. Na wederom een buitensporige overtreding van de nummer 6 van EHC volgde eindelijk zijn 2e gele kaart. Hij mocht in de 73e minuut het veld ruimen, waar hij eigenlijk in de 38e minuut er al af had gemoeten.  Enkele minuten later kwam Thomas Beerten 1 op 1 op de keeper en omspeelde hem. In plaats van de bal te pakken, pakte de gefrustreerde keeper met zijn noppen de knie van Thomas. Direct rood en een penalty voor sv Budel. Stef Martens legde de bal op de stip en schoof de penalty keurig binnen. 3-1 voor Budel. EHC raakte gefrustreerd en dit leidde tot enkele overtredingen die niet door de beugel konden, maar de leidsman deed er weinig aan. EHC kreeg zelfs nog een kans, maar Luuk stond goed op te letten en hield zijn doel schoon. In de 89e minuut kreeg Stef Martens de bal aan de zijlijn en ook Stef voelde de noppen op zijn bovenbeen komen. Wederom een directe domme rode kaart voor een EHC speler. Kort hierop volgde het eindsignaal.

sv Budel A1 pakt verdiend 3 punten tegen een tegenstander die niet de intentie had om te voetballen. Daan Kwaspen en Jos Rutten mogen blij zijn dat er niet meer ernstige blessures zijn ontstaan door de gevaarlijke overtredingen van de EHC-spelers. Budel heeft 1 dag hersteltijd, want zaterdag staat de lastige uitwedstrijd bij FC Geleen-Zuid A1 op het programma.

Opstelling sv Budel A1: Luuk Coenegracht, Koen Vos, Lars van Meijl, Stef Martens, Laurens van den Akker (’35 Dominic Giessler), Joris van Meijl, Rens Vrijsen, Niels van Cranenbroek, Jesse Huijers (’60 Roy Mennen), Fedor van den Boomen en Thomas Beerten